Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Καταγγελία για τη δίωξη του Μάρκου Μπεκρή, Προέδρου του ΕΚ Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και οι εργαζόμενοι του κλάδου, που βρεθήκαμε κατά εκατοντάδες στους δρόμους ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, καταδικάζουμε τη δίωξη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκου Μπεκρή, από την εισαγγελία Πειραιά.

Ο Μάρκος Μπεκρής κλήθηκε σε απολογία γιατί τον Οκτώβρη του 2024 το σωματείο του, με τη στήριξη άλλων σωματείων, του ΕΚ και του λαού της περιοχής, τόλμησαν να μπλοκάρουν στην πύλη του λιμανιού του Πειραιά ένα container με εκατομμύρια σφαίρες που προορίζονταν για τα κορμιά των Παλαιστινίων, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της μεγάλη πλειοψηφίας του λαού μας προς τον παλαιστινιακό λαό.

Η δίωξη δεν είναι τυχαία. Έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την επιστροφή του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά από αποστολή αλληλεγγύης στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, όπου μετέφερε το μήνυμα συμπαράστασης των εργαζομένων του λιμανιού του Πειραιά και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας προς τον Παλαιστινιακό λαό που ματώνει κάθε μέρα, από τις κατοχικές δυνάμεις, τους παράνομους εποικισμούς, το λιμό, την πείνα.

Απαιτούμε τώρα:

  1. Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
  1. Να καταργηθεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο και να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Να σταματήσει τώρα η δίωξη! Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Διώκουν τον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ & του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, για την κινητοποίηση...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Με τον αγώνα μας, με την αλληλεγγύη μας, υψώνουμε ασπίδα προστασίας για τους ανθρώπους μας

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ! Αγωνιστικές αποφάσεις της πετυχημένης πανελλαδικής σύσκεψης φορέων του...

Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Συλλογή υπογραφών ενάντια στο άδικο μέτρο των διαγραφών φοιτητών

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Έχει δημοσιευτεί η εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας για τις διαγραφές των...