Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Για τις εξελίξεις στα σουπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος

Δημοσιεύτηκε στις

Οι ανακατατάξεις,  οι απολύσεις, η δουλειά από πόστο σε πόστο και από τμήμα σε τμήμα με χρονοδιαγράμματα και στόχους  ανέφικτους, έχουν διαμορφώσει μια εκρηκτική κατάσταση και έντονη ανησυχία στους χιλιάδες εργαζόμενους της αλυσίδας σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Αυτό το διάστημα η εταιρεία για ακόμα μια φορά προχωρεί σε απολύσεις  υποχρεώνοντας εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση. Αντίστοιχη τακτική είχε ακολουθήσει  τον Οκτώβριο του 2020, απολύοντας δεκάδες εργαζόμενους στα κεντρικά της γραφεία.

Συνάδελφοι 4ώρης και 6ώρης απασχόλησης που αδυνατούν να ζήσουν με τους μισθούς που παίρνουν αλλά και λόγω της εντατικοποίησης που έχει απογειωθεί ωθούνται σε παραίτηση.  Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο από συναδέλφους  ” μας τρέχουν και μας ζητάνε να δουλέψουμε για δέκα”, “μας λένε να τοποθετήσουμε 80 κούτες προϊόν σε μια ώρα”, ” να εξυπηρετούμε πελάτες και να μετράμε πόσους εξυπηρετούμε στο μισάωρο “, ” από το ταμείο μας πάνε στα ράφια και από τα ράφια στην αποθήκη” .

Ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση στις αποθήκες της αλυσίδας με τους εργολάβους να αλωνίζουν και εκατοντάδες εργαζόμενους κυρίως μετανάστες να εργάζονται εξαντλητικά ωράρια, με μισθούς πείνας,  χωρίς δικαιώματα σε αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης, αδειών κ.α.

Ότι και να επικαλείται κάθε φορά η εργοδοσία για να δικαιολογήσει την επίθεση που έχει εξαπολύσει απέναντι μας, η πραγματικότητα είναι ότι το μόνο που τη νοιάζει είναι το πώς θα εξασφαλίσει κέρδη. Και το κάνει αυτό αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας που έχει εξασφαλίσει όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε στην πανδημία, εμείς με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα και οι εκμεταλλευτές μας μπουκωμένοι από τα κέρδη. 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε έλα ΤΩΡΑ σε επικοινωνία με το σωματείο μας. Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας .

 Η δική μας απάντηση απέναντι  στα σχέδια της εργοδοσίας είναι η οργάνωση μας. Μέσα σε κάθε κατάστημα, στις αποθήκες και τα γραφεία να σηκώσουμε το ανάστημα μας και να πούμε όχι στις απολύσεις, όχι στην εξαντλητική δουλειά, δεν παραιτούμαστε.  Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις με  αυξήσεις στους μισθούς μας, μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

 

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...