Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Για την Κατάσταση στα Καταστήματα της Αθήνας μετά τον Σεισμό

Δημοσιεύτηκε στις

Κατά την διάρκεια της χθεσινής σεισμικής δόνηση μεγέθους 5,1 ρίχτερ και ώρα  14:13 κατά την οποία χιλιάδες συνάδελφοι μας εργάζονταν, από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς. Για ακόμα μια φορά φάνηκε ότι η ασφάλεια των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε τέτοιες καταστάσεις είναι θέμα τύχης και  προσωπική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας,  προκλήθηκε πανικός και δεν μπήκε καν σε εφαρμογή σχέδιο εκκένωσης των εργασιακών χώρων. Από καταγγελίες συναδέλφων υπάρχουν περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν έχουν εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης. Συνάδελφοι μας συνωστίστηκαν μπροστά από πολυώροφα και παλαιά κτήρια,  άλλοι με εντολή των διευθύνσεων μπαινόβγαιναν για δουλειά κατά την διάρκεια των μετασεισμών ενώ σε αρκετές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι παρέμειναν μέσα στους εργασιακούς χώρους.   

Τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έκαναν παρεμβάσεις στις εργοδοσίες προκείμενου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των συναδέλφων, να εκκενωθούν εργασιακοί χώροι, ιδιαίτερα πολυώροφα εμπορικά, να δοθεί άδεια σε συναδέλφισες και συνάδελφους προκειμένου να πάνε στα παιδιά, τις οικογένειες και τα σπίτια τους. Σε εργασιακούς χώρους που λειτούργησαν κανονικά μετά το σεισμό απαιτήσαμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην κινδυνεύσει  κανένας εργαζόμενος. 

Καλούμε τους συναδέλφους να απευθυνθούν στο κλαδικό του σωματείο για όποιο ζήτημα υπάρξει.    

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Για το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο ΒΙΟΛΑΝΤΑ στα Τρίκαλα

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Φθιώτιδας: 3 Φλεβάρη Δίνουμε απεργιακή απάντηση για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΒΙΟΛΑΝΤΑ» ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Δίνουμε απεργιακή απάντηση για να υπερασπιστούμε...

Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Να αποδοθούν όλες οι ευθύνες κράτους, κυβέρνησης και εργοδοσίας για το έγκλημα

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων...