Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Απαιτούμε εδώ και τώρα τις Κυριακές των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών τα καταστήματα να είναι κλειστά

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ!

 Κυβέρνηση και εργοδοσία βάζουν εμπόδια στην απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εκατοντάδων εμποροϋπαλλήλων στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου ανάπτυξης η διεύθυνση  των δυο εμπορικών κέντρων Designer outlet Athens  και Smart Park στα Σπάτα αποφάσισε τη λειτουργία των καταστημάτων. 

Το μήνυμα που λάβανε οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία ήταν σαφές “Κατόπιν ερωτημάτων που δεχτήκαμε και ύστερα από επικοινωνία με το υπουργείο ανάπτυξης αναφορικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις Κυριακές των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σας γνωστοποιούμε ότι το άρθρο 137,του ΦΕΚ α83 3-4-2023 στην παρ.1 υποπερίπτωση ι) δεν αφορά στις προσεχείς εκλογές διότι αυτές δεν θεωρούνται εθνικές εκλογές. Επομένως τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά “

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν ξεχνάμε ότι τα δύο εμπορικά στα Σπάτα ανοίγουν κάθε Κυριακή από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο από το Δεκέμβρη του 2019 με απόφαση του σημερινού υπουργού εργασίας, ο οποίος  έτρεξε να ικανοποιήσει την απαίτηση της εργοδοσίας των δυο εμπορικών για 7ήμερη λειτουργία τους.  

Δεν ξεχνάμε ότι με τους νόμους όλων των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ έχουν τσακίσει το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, το 8ωρο, τις Κυριακές μας και μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και οικογενειακού προγραμματισμού.

Στα Σπάτα, στην Ερμού, στη Γλυφάδα, στον Ωρωπό και σχεδόν στη μισή Αττική εργαζόμαστε 7 ημέρες την εβδομάδα, με σπαστά ωράρια, με ότι πρόγραμμα και ωράριο θέλει η εργοδοσία ακόμα και μέχρι τα ξημερώματα. Αυτή την ” κανονικότητα ” – εργασιακό μεσαίωνα νομοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση επιβάλλοντας μας 13 ώρες εργασία την ημέρα σε πολλαπλούς εργοδότες, συμβάσεις μηδενικών ωρών και συμβάσεις κατά παραγγελία,  6ήμερη εργασία, παραπέρα τσάκισμα της Κυριακάτικής Αργίας και ποινικοποίηση των αγώνων μας.

Νιώθουμε οργή και αγανάκτηση και ξέρουμε ποιοί ευθύνονται για όσα βιώνουμε. Κράτος, κυβέρνηση,  εργοδοσία  αλλά και οι εκλεχτοί τους σε Δήμους και Περιφέρειες, τρέμουν στη σκέψη αυτή η οργή μας να εκφραστεί στις κάλπες, πολύ  περισσότερο στους αγώνες για αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους.

Δεν θα τους περάσει! Απαιτούμε εδώ και τώρα τις Κυριακές των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών τα καταστήματα να είναι κλειστά όπως ήταν και στις βουλευτικές.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάνε μαζικά να ψηφίσουν και με την ψήφο τους να τιμωρήσουν όλους όσους ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που ζούμε. Να καταγγείλουν στο σωματείο μας κάθε προσπάθεια από την εργοδοσία παρεμπόδισης άσκησης του εκλογικού μας δικαιώματος. 

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Η PEOPLECERT απολύει, τρομοκρατεί και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ PEOPLECERT ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Να Παρθούν Τώρα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα

Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα Να σημάνει παντού συναγερμός....

Σωματεία – Φορείς Έβρου: Σύσκεψη 8 Δεκεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό...