Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για την BLACK FRIDAY και το Εορταστικό Ωράριο

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΕΝ ΘΑ ΛΙΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι έχουμε ζωή!

  Για άλλη μια χρονιά μπροστά στην BLACK FRIDAY και το εορταστικό ωράριο, η εργοδοσία προετοιμάζει μαύρες μέρες για τους εργαζόμενους, βάζοντας βέτο για το πότε θα πάρουμε την άδεια μας, ανακοινώνοντας αλλαγές προγραμμάτων και ωραρίων επιβάλλοντας 10ωρα-12ωρα, σπαστά, κόψιμο ρεπό. Έχει ήδη προηγηθεί η περίοδος από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο που σε πολλές περιπτώσεις τα καταστήματα άνοιξαν 32 Κυριακές, έχουν προηγηθεί οι Λευκές Νύχτες σε μια σειρά Δήμους που το ωράριο διευρύνθηκε μέχρι τα ξημερώματα.

 Για άλλη μια χρονιά δηλαδή θέλουνε να επωφεληθούν από την ανάγκη εργαζομένων και καταναλωτών για φτηνά προϊόντα, ιδιαίτερα σήμερα που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας, λιώνοντας μας στη δουλειά με ατελείωτες ώρες στην εξυπηρέτηση, στα ράφια, στις αποθήκες και τα γραφεία. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση που προσπαθούν να επιβάλλουν σαν κανονικότητα χρειάζεται να προετοιμαστούμε και εμείς! Να προετοιμάσουμε την οργανωμένη αντίδραση μας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς ώστε να μην τους περάσει!

 Η εργοδοσία είναι γελασμένη εάν πιστεύει πως με τις πλάτες του κράτους και τους νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, μπορεί έτσι απλά να μας επιβάλει ότι όρους εργασίας επιθυμεί. Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε δύναμη, όπλο μας είναι η οργάνωση, η συλλογική δράση και η διεκδίκηση μέσα από το σωματείο μας.

 Αυτό απέδειξε η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις δυο μεγάλες απεργιακές μάχες που δώσαμε. Αυτό απέδειξαν οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ , στο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και τις αποθήκες του LIDL που συμμετείχαν μαζικά στις απεργίες. Αυτό απέδειξαν και αποδεικνύουν οι εργαζόμενοι του PRAKTIKER που παλεύουν για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέσα από το σωματείο τους.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ – ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες,  κόντρα στα θέλω της εργοδοσίας! Απαιτώντας εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, να εφαρμοστεί το 8ωρο 5ήμερο, επιβάλλοντας το δικαίωμα μας στην ξεκούραση, το σταθερό πρόγραμμα, το δικαίωμα μας να κάνουμε γιορτές  με τις οικογένειες μας, ώστε να μην περάσει στην πράξη η εφαρμογή του 13ωρου στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή κλαδικής  ΣΣΕ,  με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Απαγόρευση του σπαστού, του 6ήμερου και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Επαναφορά της Κυριακής Αργίας.
  • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Μηνιαίο πρόγραμμα με κυλιόμενα ρεπό.
  • Καμία αλλαγή προγράμματος, καμία υπερωρία εν όψει του BlackFriday.
  • Πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού σε όλους τους χώρους,  επαναφορά των ειδικοτήτων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, που  υπονομεύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και νομιμοποιούν τις ευέλικτες και ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  • Επαναφορά των τριετιών συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012 – 2023.
  • Ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και χωρίς προϋποθέσεις στο 80% του μισθού.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων ΝΟVA (ΠΑΣΕ WIND): Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη δίωξη στον Μάρκο Μπεκρή

Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη δίωξη στον Μάρκο Μπεκρή Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, προκλητική δίωξη ενάντια...

Σύλλογος Εργαζ. Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας:Οι εργαζόμενοι δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται

Οι εργαζόμενοι δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται. Στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας Έναν χρόνο μετά τη...

Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών: Οι ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα

Η Π.Ο.Ε.Ε.Π.  εκ μέρους όλων των εργαζομένων του  κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών εκφράζει την...