ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ…
Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο του μαθητή μας Μάριου-Δημήτριου στην αυλή του σχολείου του
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,
Την Τρίτη 21 Απριλίου ξεκινά η δίκη για τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή μας Μάριου-Δημήτριου, από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σχολείου του, συνέπεια της εγκληματικής ολιγωρίας τόσο των Δημοτικών αρχών διαχρονικά όσο και του κράτους, αφού, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι στις Αχαρνές η παραβατικότητα – εγκληματικότητα είναι στο κόκκινο, όλοι κωφεύουν υποθάλποντας στην ουσία αυτή την κατάσταση.
Δυστυχώς μετά από εννέα χρόνια, οι αιτίες που γεννούν και θρέφουν την εγκληματική δραστηριότητα στην περιοχή μας είναι ακόμα ΕΔΩ.
Το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, το λαθρεμπόριο που γενικά αποτελεί μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα (πίσω από την οποία βρίσκονται πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, και διασυνδέσεις με μηχανισμούς του αστικού κράτους) οι πόλεμοι συμμοριών, τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών γεννούν ανασφάλεια και φόβο, και δημιουργούν τις συνθήκες για να πέφτουν σφαίρες στα σχολεία.
Η συνειδητή υποβάθμιση της περιοχής μας (έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών, οι τραγικές ελλείψεις στα σχολεία) εντείνει περισσότερο τα χαρακτηριστικά γκετοποίησής και ευνοεί την ανάπτυξη της εγκληματικής δραστηριότητας!
Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει για πολλοστή φορά τα παραπάνω και στέκεται αλληλέγγυος στην οικογένεια του μικρού μαθητή μας.

