Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής- Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»: Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της,   και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς  και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 του Φλεβάρη!

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας όπου, στις διαδικασίες του πήραν μέρος 1.202 αντιπρόσωποι που εκπροσώπησαν 104.000 ψηφίσαντες εργαζόμενους στα σωματεία, έλαβαν αποφάσεις και ψήφισαν για τη νέα διοίκηση του ΕΚΑ, χωρίς ΜΑΤ, κρατική επέμβαση, τραμπουκισμούς, αποκλείοντας με δημοκρατικές διαδικασίες νόθους και εργοδότες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συνδικάτων (Τρίτη 25/2) Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου – παρωδία, στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής!

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 ώρες του απογευματινού (ολοήμερου).

Για το Δ.Σ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Όλοι την Κυριακή 19/7, 10.30 πμ στη συγκέντρωση στην συμβολή Αιόλου και Σταδίου στην Αθήνα

Όλοι την Κυριακή 19/7, 10.30 πμ στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην συμβολή Αιόλου...

Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Εύβοιας: Η απάντηση στον εμπαιγμό θα δοθεί με καθολική συμμετοχή στην απεργία 15 Ιούλη και στην κινητοποίηση

ΑΙΣΧΡΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας: Απεργία το εμπόριο 19 Ιούλη

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/7 ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ! Το Σωματείο μας καλεί όλους...