Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας : Μαζική μηχανοκίνητη πορεία στο Βόλο ενάντια στο Ν/Σ για τα εργασιακά

0
image_pdfimage_print

Μαζική μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πόλη του Βόλου μετά από την απόφαση που πάρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη των ταξικών σωματείων και φορέων στο Μεταξουργείο, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που δημοσίευσε χθες η κυβέρνηση. Ένα νομοσχέδιο που σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες, θεσπίζει τη 10ωρη και 12ωρη εργασία, επεκτείνει την ευέλικτη εργασία, τη δουλειά τις Κυριακές, και φέρνει επιπλέον χτυπήματα στις συλλογικές συμβάσεις, στο δικαίωμα της απεργίας και στη συνδικαλιστική δράση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας.

«Να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα – Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι», ήταν το βασικό αίτημα της κινητοποίησης.

Δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια συγκεντρώθηκαν από τις 6:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο όπου είχε οριστεί η προσυγκέντρωση.

Η μαζική μηχανοκίνητη πορεία πέρασε μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης και των συνοικιών ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους κατοίκους με συνθήματα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση μ’ αυτό το νομοσχέδιο. 

Και με τη σημερινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του Βόλου μέσα από τα ταξικά τους συνδικάτα διεκδίκησαν: «7ωρο, πενθήμερο, σταθερή δουλειά» και στέλνοντας μήνυμα αγώνα για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και να «ξηλωθούν» όλοι οι νόμοι που θεσμοθετούν την «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις, που καταργούν την αργία της Κυριακής, που βάζουν εμπόδια στη δράση των σωματείων, που περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα.

Share.

Comments are closed.