Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών : Η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο την καρδιά των δικαιωμάτων μας!

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Σήμερα το μεσημέρι θα παρουσιάσει η κυβέρνηση της ΝΔ το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Για την προστασία της Εργασίας».

Με τις μέχρι σήμερα δηλώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και τα σχετικά δημοσιεύματα, βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι:

– Η άρση των εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία. Η αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους), τις οποίες μπορεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ως μια ακόμα επιλογή ένταση της εκμετάλλευσης. Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάργηση του 8ωρου και με τη βούλα!

– Το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές.

– Η παραπέρα νομική θωράκιση και εδραίωση της τηλεργασίας. Είναι στη διαβούλευση και το σχετικό νομοσχέδιο για το δημόσιο.

– Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας.

Αυτά τα μέτρα συνοδεύονται και από νέο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, με το φακέλωμα των συνδικαλιστικών φορέων, την δημιουργία μηχανισμών αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας, τη αύξηση του προσωπικού ασφαλείας που σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την ίδια την απεργία.

Δε μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Τώρα έχουμε εμείς το λόγο!

Σε συνέχεια της απεργίας στις 6 Μάη, όπου οι εργαζόμενοι μαζικά απαντήσαμε στους επικείμενους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη δουλειά και τη ζωή μας, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο Ομοσπονδιών και σωματείων ενάντια στο νομοσχέδιο την Πέμπτη 13 Μάη και ώρα 7μ.μ. στα Προπύλαια.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα! Να αποσυρθεί άμεσα!

 

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Οι ναυτεργάτες δεν θα γίνουν θυσία για τα κέρδη των εφοπλιστών και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών

Τα νέα χτυπήματα σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και στον Περσικό Κόλπο αποδεικνύουν...

Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου: Απραξία για την άνεργη πολύτεκνη μητέρα

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου επανέρχεται 1,5 μήνα μετά, στο θέμα της άνεργης πολύτεκνης...

Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας: Για την τροπολογία σχετικά με τις συντάξεις χηρείας

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ...