Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας : Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Υγείας στις 5μ.μ.

0

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η εξάπλωση της πανδημίας είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Τα κρούσματα είναι καθημερινά δεκάδες χιλιάδες, δεκάδες συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση φέρει σοβαρές ευθύνες καθώς επιμένει στην ίδια αδιέξοδη πολιτική του «κόστους – οφέλους», αρνείται να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση φαινόμενων συνωστισμού στους χώρους εργασίας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.ά.

Ταυτόχρονα, επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό και στην «ατομική ευθύνη», ενώ οι ουρές στις κρατικές δομές για ένα τεστ είναι ατελείωτες, σπρώχνοντας μας στους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην υγεία, οι οποίοι θησαυρίζουν. Μέχρι και οι μέρες καραντίνας όσων νοσούν μειώθηκαν, ενώ δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο πάνω στο οποίο να στηρίζεται αυτή η επιλογή.

Τα νοσοκομεία έχουν ήδη μετατραπεί σε μονάδες αντιμετώπισης μιας νόσου με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται άλλα νοσήματα που δεν αντιμετωπίζονται. Η ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας είναι πλέον εγκληματική και η επίταξη της ιδιωτικής υγείας αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά στις Δικαστικές Υπηρεσίες. Ήδη, στην Αττική μετράμε δεκάδες κρούσματα και συναδέλφους που βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ κανένα απ’ τα αιτήματά μας σχετικά με την ασφαλή επαναλειτουργία των δικαστηρίων δεν έγινε δεκτό. Ουσιαστικά το μοναδικό μέτρο που βρίσκεται σε ισχύ (και είναι ανεπαρκές) είναι ο έλεγχος των πιστοποιητικών στις εισόδους των υπηρεσιών.

Δεν μπορούμε να μένουμε θεατές, να αποδεχτούμε τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση (για την «ηπιότερη» Όμικρον κτλ) για να μην πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 13/1 στις 17.00 για να απαιτήσουμε να γίνουν τώρα πράξη τα δίκαια αιτήματα μας.

Απαιτούμε να εκδοθεί η απαραίτητη ΚΥΑ για τη στελέχωση των δικαστηρίων με ιατρικό προσωπικό, όπως προβλέπει το άρθρο 61 του Ν. 4365/2015!

Διεκδικούμε:

  1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους – Παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στους χώρους των Δικαστηρίων.
  2. Στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.
  3. Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
  4. Ενίσχυση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας στις Δικαστικές Υπηρεσίες (αναγκαίες αποστάσεις για την αποφυγή του συνωστισμού στις Γραμματείες και τα Ακροατήρια, θερμομετρήσεις, κατάλληλος αερισμός, παροχή ατομικών μέτρων προστασίας – μάσκες αυξημένης προστασίας, αντισηπτικά κτλ, καθημερινές απολυμάνσεις, κ.α.).
  5. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού για την πανδημία και τον εμβολιασμό με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
  6. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια – Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.