Συγκεντρώνουμε Υλική Βοήθεια για τους πυρόπληκτους

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα τους να εκφράσουν άμεσα και μαζικά την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους της Εύβοιας και των άλλων περιοχών.

Με τις φωτιές ακόμη να καίνε, η Κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού που έχασε το σπίτι και το βιος του, με επιδόματα πίσω απ΄ τις πραγματικές, άμεσες και επείγουσες ανάγκες των πυρόπληκτων. Αξιοποιώντας και τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει τις «πράσινες μπίζνες» και τα μέτρα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν τους πυρόπληκτους και το λαό στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Οι φωτιές έκαψαν σπίτια και λαϊκές περιουσίες, ενώ τα μέτρα της Κυβέρνησης καίνε τα εργατικά δικαιώματα, την υγεία, την πρόνοια, την δασοπροστασία, την ζωή του λαού σε κάθε της έκφανση.

Τις φωτιές σε πολλές περιοχές τις αντιμετώπισαν οι κάτοικοι με τα ίδια τους τα χέρια. Με οργάνωση, αλληλεγγύη και δράση απέναντι στις πιο αντίξοες συνθήκες. Μέσα από τις στάχτες και την τραγωδία μπορεί να δυναμώσει η ελπίδα, η εργατική κινητοποίηση και διεκδίκηση.

Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, τσακισμένοι από την ακρίβεια, τους φόρους και τις μειώσεις μισθών, μαζεύουν από το υστέρημα τους και συγκεντρώνουν υλικά και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους. Είναι συγκινητικό πως οι αξίες του λαού μας, της εργατικής τάξης, οι αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας στηρίζουν τους χιλιάδες πληγέντες αυτές τις δύσκολες ώρες.

Τα Συνδικάτα της Εύβοιας και της Χαλκίδας, αλλά και Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και μαζικοί φορείς σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη προχωρήσει στη συγκέντρωση και παράδοση υλικής βοήθειας στο Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων που βρίσκεται στον κόμβο Στροφυλλιάς.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν αυτή την δράση που αποτελεί άμεση και ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Γι’ αυτό το σκοπό συγκεντρώνουμε στα γραφεία του ΠΑΜΕ υλική βοήθεια από την Τετάρτη 11 Αυγούστου (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ) μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, που θα αποσταλεί στα συνδικάτα της Εύβοιας για να παραδοθεί στους πληγέντες.

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη, την οργάνωση, τη διεκδίκηση

Περισσότερα

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές στη ΛΑΡΚΟ – Νεκρωσε η Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ στέλνει μήνυμα: Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω...

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω από τη δουλειά τους, τα σπίτια τους, τον...

Συγκέντρωση Τετάρτη 17 Ιούλη στις 10.30 στην είσοδο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους 10.30π.μ. στην είσοδο του εργοστασίου στη...