Στηρίζουμε Τον Αγώνα Του Λαού Της Βενεζουέλας Να Ζει Στη Χώρα Του Χωρίς Εκμετάλλευση Και Επεμβάσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την επέμβαση ΗΠΑ-ΕΕ και συμμάχων τους στις εσωτερικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Η επιχείρηση επιβολής μια νέας «δημοκρατίας της μπανάνας» στη Βενεζουέλα αποτελεί μια τρομακτική επανάληψη των αιματοβαμμένων πραξικοπημάτων που έγιναν με την στήριξη των ΗΠΑ σε Ελλάδα, Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία κ.α. Για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στηρίζουν ανοιχτά πραξικοπηματικές ενέργειες, προχωρούν σε στρατιωτικές απειλές και άλλα μέτρα ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας.

Αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνος είναι ο φίλος του Τσίπρα, ο «διαβολικά καλός», Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ και πόσο επικίνδυνη είναι η προώθηση της «νατοϊκής ειρήνης» στα Βαλκάνια.

Επίσης αποδεικνύεται ο βρώμικος και επικίνδυνος ρόλος συνδικαλιστικών οργανώσεων στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού, όπως η συνομοσπονδία ITUC στη Λατινική Αμερική, που από τη μια «καταδικάζει» το πραξικόπημα, αλλά από την άλλη καλεί σε «συζητήσεις» με τις δυνάμεις που οργάνωσαν το πραξικόπημα του Γκουάιδο.

Στην επίθεση του ιμπεριαλισμού, στους πολέμους και επεμβάσεις του για αλλαγή συνόρων, και μη αρεστών κυβερνήσεων, τα αγωνιστικά-ταξικά συνδικάτα στηρίζουν το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει μόνος του για το παρόν και το μέλλον του.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη του στον αγώνα του Βενεζουελάνικου λαού για να ζει στη χώρα του χωρίς εκμετάλλευση και επεμβάσεις.

Περισσότερα

Aλληλεγγύη στους απεργούς του τηλεφωνικού κέντρου της ασφαλιστικής «Anytime» στην Κύπρο

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς του τηλεφωνικού κέντρου της ασφαλιστικής «Anytime»...

Αλληλεγγύη στο μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της Γερμανίας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Γερμανίας που κατεβαίνουν μαζικά αυτές...

Το ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση στη Μασσαλία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες