Στηρίζουμε Τον Αγώνα Του Λαού Της Βενεζουέλας Να Ζει Στη Χώρα Του Χωρίς Εκμετάλλευση Και Επεμβάσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την επέμβαση ΗΠΑ-ΕΕ και συμμάχων τους στις εσωτερικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Η επιχείρηση επιβολής μια νέας «δημοκρατίας της μπανάνας» στη Βενεζουέλα αποτελεί μια τρομακτική επανάληψη των αιματοβαμμένων πραξικοπημάτων που έγιναν με την στήριξη των ΗΠΑ σε Ελλάδα, Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία κ.α. Για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στηρίζουν ανοιχτά πραξικοπηματικές ενέργειες, προχωρούν σε στρατιωτικές απειλές και άλλα μέτρα ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας.

Αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνος είναι ο φίλος του Τσίπρα, ο «διαβολικά καλός», Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ και πόσο επικίνδυνη είναι η προώθηση της «νατοϊκής ειρήνης» στα Βαλκάνια.

Επίσης αποδεικνύεται ο βρώμικος και επικίνδυνος ρόλος συνδικαλιστικών οργανώσεων στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού, όπως η συνομοσπονδία ITUC στη Λατινική Αμερική, που από τη μια «καταδικάζει» το πραξικόπημα, αλλά από την άλλη καλεί σε «συζητήσεις» με τις δυνάμεις που οργάνωσαν το πραξικόπημα του Γκουάιδο.

Στην επίθεση του ιμπεριαλισμού, στους πολέμους και επεμβάσεις του για αλλαγή συνόρων, και μη αρεστών κυβερνήσεων, τα αγωνιστικά-ταξικά συνδικάτα στηρίζουν το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει μόνος του για το παρόν και το μέλλον του.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη του στον αγώνα του Βενεζουελάνικου λαού για να ζει στη χώρα του χωρίς εκμετάλλευση και επεμβάσεις.

Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ σε αγωνιστικό κλίμα με αισιοδοξία...

2η ημέρα του 15ου Συνεδρίου της Κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ

Σε εξέλιξη είναι για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ...