Στηρίζουμε τoν αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Hellas-Can, Πάτρα

Δημοσιεύτηκε στις

CROWN – HELLAS CAN: Άλλο ένα δείγμα χαμογελαστών εργαζόμενων όπως ευαγγελίζονται τα κόμματα που κυβέρνησαν… ή αλλιώς 121 εργαζόμενοι στο δρόμο!

Αφού η CROWN – HELLAS CAN:

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία, ο τζίρος της το 2021 έφτασε τα 177 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 12,3% σε σχέση με το 2020, ενώ τα καθαρά της κέρδη, έφτασαν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 563% σε σχέση με το 2020.

  • Το Δεκέμβρη του 2022, πούλησε το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
  • Το Μάιο του 2023, έκλεισε ένα από τα δύο τμήματα του εργοστασίου που λειτουργούσε στην Κόρινθο, απολύοντας με τη μέθοδο της οικιοθελούς αποχώρησης 40 εργαζόμενους

Ήρθε και η σειρά της Πάτρας, να δώσει τελεσίγραφο στους εργαζομένους της, ότι τον Σεπτέμβριο σκοπεύει να κλείσει το εργοστάσιο και να αποδεχθούν την “τύχη” τους οι 121 εργαζόμενοι που πετιούνται στο δρόμο, μαζί με τις οικογένειές τους.

To γεγονός αυτό αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι το κυνήγι ακόμα μεγαλύτερων  κερδών είναι αυτό που καθορίζει τις αποφάσεις για το κλείσιμο των εργοστασίων, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που τους έχουν κάνει δώρο οι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη συνολικότερη πολιτική της ΕΕ, για ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και επιχειρήσεων.

Αυτή είναι η ανάπτυξη για το λαό που ευαγγελίζονται: να λέμε ευχαριστώ στον εργοδότη όταν υπάρχει μεροκάματο και αυτό της πείνας, να λέμε ευχαριστώ στις κυβερνήσεις για τα τρίμηνα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και στο τέλος αφού μας ξεζουμίσουν, αφού μας κλέψουν τα καλύτερα μας χρόνια, να μας πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες.

Απαιτούμε:

  • Την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του εργοστασίου
  • Καμία απόλυση

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων με τις 4ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια στο εργοστάσιο της Hellas-Can, την Τρίτη 6 Ιουνίου που προκήρυξε  το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Η Ένωση».

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Περισσότερα

Η «Τρελή του Σαγιό» στην Ηλιούπολη

Το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη στις 8.30μμ στο ανοικτό δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» θα...

Για τις απολύσεις στην “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και...

Νέα αποστολή υλικής βοήθειας για τους πληγέντες στη Θεσσαλία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

 Νέα αποστολή υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από Συνδικάτα, εργαζόμενους και μαζικούς φορείς, φορτώθηκε σήμερα...