Στήριξη των Σωματείων Εργαζομένων Amilia Mare & Paradise Village, Miramare και Sheraton στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Ρόδου

image_pdfimage_print

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε όλη τη χώρα που ζητούν τα αυτονόητα. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Ρόδου που ζητούν να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκης πανδημίας.

Στελέχωση σημαίνει μόνιμο προσωπικό. Σε όλη τη χώρα λείπουν 30.000 υγειονομικοί από τα νοσοκομεία. Στο δικό μας λείπουν τουλάχιστο 220 νοσηλευτές και σχεδόν 70 γιατροί. Ενώ υπάρχουν 8 κλίνες εντατικής θεραπείας, λειτουργούν μόνο οι 6. Οι 2.000 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα προσλάβει, οι οποίοι να σημειωθεί ότι σε συνθήκες πανδημίας ακόμα δεν έχουν πιάσει δουλειά, είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Παράλληλα λείπουν τα ειδικά μέσα ατομικής προστασίας. Οι απλές χειρουργικές μάσκες που χορηγούνται με το σταγονόμετρο, δεν προστατεύουν τους υγειονομικούς από τον ιό.

Από την άλλη, σε κακό χάλι είναι και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αντίστοιχες ελλείψεις έχουν τα Κέντρα Υγείας. Τα ιατρεία του ΙΚΑ. Τα αγροτικά ιατρεία στα χωριά στην πλειοψηφία τους είτε λειτουργούν 3 φορές την εβδομάδα ή ακόμα είναι και εντελώς κλειστά. Οι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί επίσης είναι ελάχιστοι.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση λένε στον κόσμο αν δεν έχει σοβαρά συμπτώματα να μένει σπίτι. Να μένει σπίτι δηλαδή χωρίς καμιά ιατρική φροντίδα;

Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και απαιτούμε μαζικές προσλήψεις με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, προσωπικό στην καθαριότητα με μόνιμη σχέση εργασίας .

Να στελεχωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να λειτουργεί σε 24ωρη βάση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα ήπια περιστατικά αποσυμφορώντας το Νοσοκομείο.

Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας, οι κλινικές, οι ιδιώτες γιατροί και να ενταχθούν στον ενιαίο σχεδιασμό αντιμετώπισης του ιού.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRAMARE

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SHERATON

 

Comments are closed.