Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

Το χτύπημα των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει. Η οργάνωση της πάλης των εργατών δεν πρόκειται να σταματήσει από κανένα δικαστήριο.

Την Τρίτη 2 Απρίλη 2024 η εργοδοσία της εταιρείας Αφοί Βλάχου διώκει ποινικά τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, τον πρόεδρο του κλαδικού Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου και δύο εργαζόμενους. Το «έγκλημά τους» είναι ότι οργάνωσαν και συμμετείχαν στη μεγάλη 10ήμερη απεργία τον Ιούλιο του 2019.

Αυτές οι ενέργειες της εργοδοσίας στοχεύουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να σταματήσουν να διεκδικούν, να απαιτούν να ζήσουν καλύτερα, να βάζουν εμπόδια στις αντεργατικές επιλογές των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι δε σκύβουμε το κεφάλι, δεν τρομοκρατούμαστε. Είμαστε αλληλέγγυοι, δίνουμε ενωμένοι τη μάχη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Απευθύνουμε κάλεσμα έκφρασης αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας την Τρίτη 2 Απρίλη στις 9π.μ. στο κτίριο 9 στα δικαστήρια Αθηνών.

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...