Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

Το χτύπημα των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει. Η οργάνωση της πάλης των εργατών δεν πρόκειται να σταματήσει από κανένα δικαστήριο.

Την Τρίτη 2 Απρίλη 2024 η εργοδοσία της εταιρείας Αφοί Βλάχου διώκει ποινικά τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, τον πρόεδρο του κλαδικού Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου και δύο εργαζόμενους. Το «έγκλημά τους» είναι ότι οργάνωσαν και συμμετείχαν στη μεγάλη 10ήμερη απεργία τον Ιούλιο του 2019.

Αυτές οι ενέργειες της εργοδοσίας στοχεύουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να σταματήσουν να διεκδικούν, να απαιτούν να ζήσουν καλύτερα, να βάζουν εμπόδια στις αντεργατικές επιλογές των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι δε σκύβουμε το κεφάλι, δεν τρομοκρατούμαστε. Είμαστε αλληλέγγυοι, δίνουμε ενωμένοι τη μάχη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Απευθύνουμε κάλεσμα έκφρασης αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας την Τρίτη 2 Απρίλη στις 9π.μ. στο κτίριο 9 στα δικαστήρια Αθηνών.

Περισσότερα

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα εκατομμύρια λαού και νεολαίας που πλημμύρισαν τους δρόμους της Γαλλίας στη χθεσινή μεγάλη απεργία

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους μαθητές και τους φοιτητές της Γαλλίας, που χθες...

Για τη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ

Εδώ ο κόσμος καίγεται -στην κυριολεξία- από τους πολέμους και τη φτώχεια και η...

Καταγγελία της φασιστικής επίθεσης στην Πάτρα

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την οργανωμένη φασιστική επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη...