Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

Το χτύπημα των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει. Η οργάνωση της πάλης των εργατών δεν πρόκειται να σταματήσει από κανένα δικαστήριο.

Την Τρίτη 2 Απρίλη 2024 η εργοδοσία της εταιρείας Αφοί Βλάχου διώκει ποινικά τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, τον πρόεδρο του κλαδικού Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου και δύο εργαζόμενους. Το «έγκλημά τους» είναι ότι οργάνωσαν και συμμετείχαν στη μεγάλη 10ήμερη απεργία τον Ιούλιο του 2019.

Αυτές οι ενέργειες της εργοδοσίας στοχεύουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να σταματήσουν να διεκδικούν, να απαιτούν να ζήσουν καλύτερα, να βάζουν εμπόδια στις αντεργατικές επιλογές των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι δε σκύβουμε το κεφάλι, δεν τρομοκρατούμαστε. Είμαστε αλληλέγγυοι, δίνουμε ενωμένοι τη μάχη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Απευθύνουμε κάλεσμα έκφρασης αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας την Τρίτη 2 Απρίλη στις 9π.μ. στο κτίριο 9 στα δικαστήρια Αθηνών.

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...