Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου : Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ

0
image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η δυναμική παράσταση του Σωματείου στον ΟΑΕΔ .

Έγινε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου μπροστά από τον ΟΑΕΔ και αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβουλίου κατέθεσε στην Διοίκηση του ΟΑΕΔ υπόμνημα με τα αιτήματά μας , καθώς και την ανακοίνωση του σωματείου. 

Ο αγώνας συνεχίζεται με επόμενο σταθμό το συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις  19:00  στην πλατεία Σολωμού.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

 

 

 

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ:  Διευθύντρια Υποκαταστήματος ΟΑΕΔ Ζακύνθου

              κ. Ιωάννου Μ.

Το Δ.Σ. του  Σωματείου  Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό Ν. Ζακύνθου που υπογράφουμε αυτό το υπόμνημα και ζητούμε να ικανοποιηθούν όλα μας τα αιτήματα, που θεωρούμε δίκαια και αναγκαία για την επιβίωσή μας.

  1. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Να καταργηθεί κάθε πλαφόν που αφήνει απροστάτευτους δεκάδες χιλιάδες ανέργους. Άμεση καταβολή 3μηνης επιδότησης ανεργίας (1.800 ευρώ) σε όλους όσους εργάστηκαν στον Επισιτισμό-Τουρισμό, ξενοδοχεία το 2019 ως εποχιακοί, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και δεν έχουν μέχρι τώρα λάβει καμία στήριξη.
  2. Κατάργηση του πλαφόν των 50 ημερών εργασίας, προκειμένου οι εποχικοί εργαζόμενοι να πάρουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας την περίοδο του χειμώνα. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι που είναι εποχικοί αν δεν προσληφθούν θα τους πετάξουν έξω από το επίδομα εποχικότητας.
  3. Άμεση κατάργηση της τιμωρητικής απόφασης της Διοίκησης του ΟΑΕΔ που προβλέπει στέρηση του επιδόματος ανεργίας για όσους επιδοτούμενους δεν κάνουν παρουσία εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.
  4. Να πάρουν άμεσα το επίδομα των 800€ όσοι δεν το έχουν πάρει ακόμη.
Share.

Comments are closed.