Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Τουρισμού – Επισιτισμού Ζακύνθου : Όχι στην ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων στον τουρισμό

image_pdfimage_print

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου  Ξενοδοχοϋπαλλήλων  , μετά  από καταγγελίες συναδέλφων για πολύμορφες πιέσεις και εκβιασμούς και ιδιαίτερα ότι δεν εφαρμόζεται η κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Ξεν/λων σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού μας, εγκαλεί  τους συλλόγους των ξενοδόχων Ζακύνθου να εφαρμόσουν στο ακέραιο την κλαδική Σ.Σ.Ε.,

που αν και δεν καλύπτει τις ανάγκες μας, παρ’ όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πάλης του ταξικού κινήματος και δεν είναι προσφορά της κυβέρνησης και των εκμεταλλευτών.

  Το Σωματείο μας άμεσα θα βρεθεί στους χώρους δουλειάς με σκοπό τον έλεγχο της τήρησης  της κλαδικής Σύμβασης και να συζητήσει γενικότερα τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Παράλληλα καλεί και το Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου να ενημερώσει τα υπόλοιπα σωματεία του νησιού  ώστε από κοινού να  αντιμετωπιστούν αυτά τα  φαινόμενα της κατάφωρης παραβίασης  των δικαιωμάτων των εργαζομένων  και να  στηρίξουν  από κοινού  τις περιοδείες μας στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην φοβηθούν , να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να καταγγείλουν κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων τους στο χώρο δουλειάς.

Παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα , ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας

Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υποχρεωτικότητας των κλαδικών συμβάσεων. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις.
  • Επαναφορά των ειδικοτήτων του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα και διεύρυνση τους σε άλλες ειδικότητες, σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα.
  • Επαναφορά της 20ετίας στο ΕΦΑΠΑΞ, επέκτασή του και στον Επισιτισμό.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα δουλεμπορικά – εργολαβικά συνεργεία.
  • Όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν εποχικά με ορισμένου χρόνου συμβάσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια fullseason, να υπόκεινται στις διατάξεις περί εποχικών εργαζομένων, με δικαίωμα επαναπρόσληψης και χορήγηση εποχικού επιδόματος.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας :

  • Εργατ/κο Κέντρο: 26950-42389 από 9:00 έως 12:30 το πρωί και 18:30 έως 21:00 το βράδυ
  • Τηλέφωνο Σωματείου: 6986214845 (what’s up).

 

Από τη Διοίκηση

Comments are closed.