Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Τουρισμού – Επισιτισμού Ν. Ζακύνθου : Συμμετέχουμε στην απεργία στις 8 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι – σες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας στη συνεδρίαση του πήρε απόφαση συμμετοχής στην απεργία 8 Νοέμβρη.

Την ώρα που άλλη μια δύσκολη σεζόν τελειώνει για εμάς με τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς χωρίς ρεπό, ωράρια λάστιχο, απλήρωτη δουλειά από τις υπερωρίες, μισθοί που δεν φτάνουν να περάσεις το μήνα και αυτοί καθυστερημένοι, συμφωνίες για το μισό μισθό στο χέρι (μαύρα) και το υπόλοιπο στην τράπεζα τα γνωστά 4ωρα ένσημα αντί για 12ωρα κλπ.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή της κυβέρνησης αφού δεν υπάρχει έλεγχος.

Το σωματείο μας μαζί με το Εργατικό Κέντρο στο νησί έδωσε μάχη για απολύσεις δεδουλευμένα, παρά τις δυσκολίες και είχε αποτελέσματα. Παλέψαμε για να εφαρμόζεται η κλαδική συλλογική σύμβαση σε όλα τα ξενοδοχεία. Δεν μας ξεγελάνε τα τεχνάσματα Κυβέρνησης – Ομοσπονδίας – Εργοδοτών για την σύμβαση στον κλάδο που νομιμοποιεί την δουλειά χωρίς ρεπό ενώ δίνει αυξήσεις 0,38 λεπτών την ημέρα την ώρα που οι τζίροι και τα κέρδη των επιχειρήσεων του κλάδου εκτινάσσονται, και άλλα 30 νέες ξενοδοχειακές μονάδες θα δημιουργηθούν και φέτος στο νησί.

Την δύναμη την έχουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε στα ξενοδοχεία, η πάλη μας θα φέρει αποτελέσματα. Με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» απαιτούμε ουσιαστικές ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους ΜΙΣΘΟΥΣ!!

Για το συντονισμό της δράσης μας και την οργάνωση της απεργίας σας καλούμε στη σύσκεψη του σωματείου μας την Τετάρτη 24 Οκτώβρη και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Εργατ/κού Κέντρου (Ευγενίδου 5)

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

  • Κατάργηση του άθλιου διαχωρισμού παλιών και νέων εργαζομένων.

  • Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου για τις συμβάσεις.

  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας και επεκτασιμότητα χωρίς κόλπα και εξαιρέσεις.

  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με σταθερό χρόνο εργασίας, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 35ωρο – 5μερο και ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Σωματεία – Σύλλογοι Ν. Κυκλάδων: Κοινή ανακοίνωση για τη συμμετοχή της ισραηλινής εταιρείας THE HIVE στο Anima Syros 2025

Τα σωματεία και οι σύλλογοι εργαζομένων του νησιού καλούμε τους διοργανωτές του φεστιβάλ Animasyros...

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Αττικής: 25 Σεπτέμβρη 2ωρες στάσεις εργασίας και γενικές συνελεύσεις σε κάθε βάρδια

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Έπειτα από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 18/09/25 η πρόταση που κατέθεσε η...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Να σταματήσει τώρα η νέα σφαγή στη Γάζα

Καμία στήριξη στο κράτος–δολοφόνο του Ισραήλ! Να σταματήσει τώρα η νέα σφαγή στη Γάζα! Η Ένωση...