Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στον Τουρισμό Ζακύνθου : Εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις.

image_pdfimage_print

 Όπως είχε ανακοινωθεί, μετά και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας στις 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/6 αιφνιδιαστικός έλεγχος προκειμένου να ελεγχθεί  αν εφαρμόζεται από τους ξενοδόχους η κλαδική σύμβαση.

Από τον έλεγχο προέκυψαν τα εξής:

  • Στο ξενοδοχείο “Atlantica Eleon Grand Resort”, διευθυντικό στέλεχος, αφού αρχικά προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο του σωματείου, , στη συνέχεια με διάφορες δικαιολογίες απέφυγε να δώσει στοιχεία για το αν εφαρμόζουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο την κλαδική σύμβαση, τα ωράρια , τα ρεπό και τους μισθούς.
  • Στο “Louis Plagos Beach” διαπιστώθηκε ότι τηρείται η κλαδική σύμβαση όμως, με ευθύνη της εργοδοσίας, το μισάωρο διάλειμμα προστίθεται στον εργάσιμο χρόνο κάτι για το οποίο το σωματείο εκφράζει τη διαφωνία του.

Το σωματείο θα συνεχίσει όλο το καλοκαίρι τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και όπου χρειαστεί και με τη συνδρομή της Επιθεώρησης Εργασίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για :

  • Εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις.
  • Επαναφορά των ειδικοτήτων του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα και διεύρυνση τους σε άλλες ειδικότητες, σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα δουλεμπορικά – εργολαβικά συνεργεία.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Από τη Διοίκηση

Comments are closed.