Σάββατο, Απρίλιος 17

Σωματείο Ξενοδοχ/λων και Εργαζ. στον επισιτισμό τουρισμού Ν. Ζακύνθου :Το Σωματείο μας χαιρετίζει τις γυναίκες μέλη του, τις γυναίκες του λαού στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.

0
image_pdfimage_print

  Το Δ.Σ. του Σωματείου μας χαιρετίζει τις γυναίκες μέλη του, τις γυναίκες του λαού στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.
  Η φετινή Παγκόσμια Μέρα της γυναίκας βρίσκει όλες τις κατακτήσεις των γυναικών να δέχονται αλλεπάλληλα κύματα επίθεσης. Οι σύγχρονες γυναίκες καθώς και όλος ο κλάδο μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, την ανασφάλεια, τον φόβο από την εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα μας, την κατάρρευση του συστήματος Υγείας καθώς και την μετατροπή των νοσοκομείων μας να σε νοσοκομεία  μιας νόσου. Όλα αυτά, συν τις καταργήσεις όσων θετικών ρυθμίσεων υπήρχαν υπέρ των γυναικών στο όνομα της «ισότητας των δυο φύλων» διαμορφώνουν έναν κλίμα έντασης της εκμετάλλευσής τους.
  Το Σωματείο μας καταγγέλλει την βία, σε όλες τις μορφές της, απέναντι στις γυναίκες, που αυξάνεται δραματικά και στηρίζει τα θύματα που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν αυτά τα περιστατικά. Ειδικά στον κλάδο μας, στους χώρους δουλειάς,  όπου εάν η εργάτρια μιλήσει, αντιμετωπίζει διαφόρου είδους εκβιασμούς όπως και το να χάσει την δουλειά της.
  Τώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα ώστε οι εργοδότες να εκμεταλλεύονται περισσότερο το εργατικό δυναμικό. Μας ζητάν να δουλεύουμε 10ωρα και να «αμειβόμαστε» με ρεπό, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εντείνουν το χτύπημα στα εργατικά σωματεία, στο δικαίωμα της Απεργίας, το δικαίωμα διαδήλωσης, την συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις, το δικαίωμα στην ενημέρωση. Εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των επιχειρησιακών ομίλων, παράδειγμα οι επιδοτήσεις που πήρα μέσα στην πανδημία. 

Απέναντι στη εργοδοτική και κυβερνητική βία πρέπει να δώσουμε βροντερή απάντηση με τους μαχητικούς αγώνες μας.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 -Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και Κοινωνική Ασφάλιση για όλες και όλους, δημόσια και υποχρεωτική.

-Άδεια κύησης, τοκετού, λοχεία, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
-Γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και  νοσηλευτικού προσωπικού, άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο τον λαό.
-Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους  χώρους δουλειάς, να προστατευτεί ο γυναικείος οργανισμός και η μητρότητα. Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους ώστε να γίνονται έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.
-Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και σταθερό ωράριο.

 Καλούμε όλες τις γυναίκες του κλάδου μας να εγγραφούν και να λάβουν ενεργό μέρος στο Σωματείο μας.

Share.

Comments are closed.