Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Σωματείο Vodafone-360 Connect -κλθ : Για την παρέμβαση στην εργοδοσία της Vodafone

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τρίτη 25.05.2021,κάναμε παρέμβαση στην εργοδοσία για το θέμα πρόσβασης των συναδέλφων στο κτίριο του Χαλανδρίου. Μετά από 15 μήνες που εφαρμόστηκε η τηλεργασία για όλους μας, αντί να σχεδιάζει η εργοδοσία την ασφαλή επιστροφή όλων των συναδέλφων στα κτίρια της εταιρίας, επεξεργάζεται τρόπους και σχέδια ώστε να είμαστε ακόμα πιο ευέλικτοι. Να δουλεύουμε από οπουδήποτε, όποτε  και όσο ορίσει η εργοδοσία.

Η τελευταία ανακοίνωση της εργοδοσίας για επίσκεψη των εργαζομένων στα κτίρια της εταιρίας μία φορά την εβδομάδα, έχει σαν μοναδικό σκοπό να μας εκμεταλλεύεται πότε στο γραφείο, πότε στο σπίτι, στην καφετέρια, σε ευέλικτα ωράρια, έτσι ώστε να μην αναγνωρίζουμε όρια ανάμεσα στην εργασία, τον προσωπικό χρόνο και την ξεκούραση.

Παράλληλα προϋπόθεση είναι η επίδειξη rapid ή self test ή εμβολιασμού. Από τη μια συνεχίζουν να πετάνε το μπαλάκι σε εμάς και να μας καθιστούν αποκλειστικά υπεύθυνους για την υγεία μας ενώ δεν έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρακαι από την άλλη απαιτούν να προσκομίσουμε πιστοποιήσεις για να εργαστούμε. Αναρωτιόμαστε αν στο μέλλον θα ζητήσει η εργοδοσία της Vodafone και κάποια άλλη πιστοποίηση ή δήλωση προκειμένου να μπορούμε να δουλεύουμε.

 Γίνεται ακόμα χειρότερο αν σκεφτούμε ότι επιπλέον μας ζητάνε να εγκαταστήσουμε εφαρμογές στο κινητό μας για να κρατάμε θέση για να κάτσουμε όταν θα πάμε στο κτίριοκαι για την είσοδο μας αντί για την κάρτα πρόσβασης. Να παραχωρήσουμε δηλαδή στην εργοδοσία τα προσωπικά μας δεδομένα για τις συνήθειες μας, ώστε να ξέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή που είμαστε και τί κάνουμε. Τι ώρα μπαίνουμε, τι ώρα βγαίνουμε, πότε κάνουμε διάλειμμα, που βρισκόμαστε, πόσο εργαζόμαστε δηλαδή τελικά πως θα εντατικοποιήσει ακόμα περισσότερο την εργασία μας.

Στην παρέμβαση του σωματείου μας η εργοδοσία απάντησε υποκριτικά ότι αυτό γίνεται γιατί ο κόσμος θέλει να γυρίσει στο γραφείο, ενώ το θέταμε εμείς σαν αίτημα η εργοδοσία το αρνιόταν. Καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της υποκρισίας όταν το μόνο μέτρο που παίρνει είναι να κάνουμε booking τις καρέκλες μας. Την ίδια ώρα ζητά από συναδέλφους που είχαν επιστρέψει στο κτίριο να ενταχθούν στο νέο σύστημα, στο νέο μίγμα όπως λένε κι οι ίδιοι τηλεργασίας κι εργασίας με φυσική παρουσία.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από την υλοποίηση πλευρών του νομοσχεδίου που η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να νομοθετήσει. Το είπαν καθαρά μέσω του Διευθυντή Προσωπικού: « Να ψηφιστεί το νομοσχέδιο να δούμε πως θα γίνει πράξη» Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα σε οκτάωρο, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Που θέτει στο στόχαστρο την ίδια μας τη ζωή.

Να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απαράδεκτες οδηγίες της

Επιστρέφουμε στα κτήρια μας και απαιτούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας

  • Δεν κάνουμε καμία κράτηση, δεν κατεβάζουμε καμία εφαρμογή
  • Σταθεροί διαγνωστικοί έλεγχοι με ευθύνη του ΕΟΔΥ στα κτήρια της εταιρείας. Γιατρός εργασίας και νοσηλευτικό προσωπικό σε μόνιμη βάση
  • Άδεια μετ΄αποδοχών μετά τον εμβολιασμό. Καμία σκέψη για κανονική ή αναρρωτική

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος, 7ωρο-5νθημερο-35ωρο

Απαντάμε αγωνιστικά

Κλιμακώνουμε με απεργία

 

 

 

Share.

Comments are closed.