Σωματείο Vodafone-360 Connect-κλθ : Για την εγκατάσταση καμερων στο Φαληρο

0
image_pdfimage_print

ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Vodafone, η οποία προέβη στην εγκατάσταση καμερών στους υπολογιστές των εργαζόμενων,στο Τμήμα εξυπηρέτησης πελάτων στο Φάληρο. Εντελώς προσχηματικά ισχυρίζονται, ότι το κάνουν για να γνωριστούν και να επικοινωνούν  οι εργαζόμενοι μεταξύ τους.

Σε τηλεφωνική παρέμβαση του Σωματείου μας από κοινού με το ΣΕΤΗΠ, τόσο στην supervisor του Τμήματος, όσο και στον manager του Τμήματος Προσωπικών Δεδομένων προέκυψαν τα εξής:

  • Ο manager του τμήματος προσωπικών δεδομένων είπε ότι υπήρχε σαν σκέψη αλλά …δεν ήξερε ότι αυτό έγινε και πράξη!
  • Η supervisor του τμήματος εξυπηρέτησης ομολόγησε πως οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να απεγκαταστήσουν την κάμερα αλλά μόνο να μην την ανοίξουν.

Συνάδελφοι,

Ως εδώ. Η παραπάνω ενέργεια δεν είναι τίποτα άλλο από μια ξεκάθαρη προσπάθεια της εργοδοσίας να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους εργαζόμενους. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως όλες αυτές οι μέθοδοι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθησή, παραβιάζοντας παράλληλα τα προσωπικά μας δεδομένα. Ξέρουμε καλά πως αυτό που θα μπορούν να κάνουν είναι να ασκούν ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο για το αν και πόσο πιο εντατικά μπορούμε να δουλέψουμε σύμφωνα με τις επιταγές της Vodafone. Το αποδεικνύει άλλωστε και το γεγονός ότι είχαν προσπαθήσει και στο παρελθόν να το εφαρμόσουν, που ΔΕΝ υπήρχε τηλεργασία και η δική μας σθεναρή αντίδραση τους ανάγκασε να το μαζέψουν.

Είναι προκλητικό να μιλάει η εργοδοσία , ότι την ενδιαφέρει τάχα να γνωριστούν οι εργαζόμενοι μεταξύ τους. Ενάμιση χρόνο τώρα μας έχουν κλείσει μέσα στα σπίτια μας αντικαθιστώντας τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας, με τηλεργασία, αύξηση της πίεσης και απομόνωση.

ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ

 Η εργοδοσία της Vodafoneβέβαια δεν είναι η μόνη που το σκαρφίστηκε. Και η εργοδοσία της Teleperformanceπροσπάθησε να εγκαταστήσει κάμερες στους υπολογιστές των συναδέλφων με πρόσχημα του..toknowusbetter! Το πήραν πίσω την ίδια στιγμή μετά την άρνηση των εργαζόμενων και τις καταγγελίες του Κλαδικού Συνδικάτου , του ΣΕΤΗΠ.  Το Σωματείο μας , από κοινού με το ΣΕΤΗΠ έχουν ήδη προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση εργασίας.

Συνάδελφοι,

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην δεχτούν κανένα μέσο παρακολούθησης. Δεν τις ανοίγουμε, δεν δεχόμαστε καν να υπάρχουν.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τρόπους να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας , να γνωριστούμε και να συζητήσουμε. Και ένας από αυτούς είναι και η Εκλογοαπολογιστική Γενική μας Συνέλευση , την Κυριακή 24/10, στις 12:00. Εκεί να συναντηθούμε, να βρεθούμε από κοντά , να ανταλλάξουμε σκέψεις για το πως μέσα από το Σωματείο μας, θα οργανώσουμε την διεκδίκηση των αναγκών μας κόντρα στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν. Εκεί είναι η δύναμή μας.

Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, Κυριακή 24/10, 12:00, αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, Αθήνα, 5ος όροφος)

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.