Σωματείο Vodafone-360 Connect: Για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στον Όμιλο

0
image_pdfimage_print

Από την αρχή της πανδημίας  το σωματείο μας, απαιτούσε και απαιτεί, η εργοδοσία του ομίλου Vodafone να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας, όπως επαναλαμβανόμενα rapid test για τους Τεχνικούς Πεδίου, τους συναδέλφους στα καταστήματα και τους συναδέλφους που εργάζονται στα κτήρια, αντισηπτικά και μάσκες, αποστάσεις μεταξύ των θέσεων εργασίας. ‘Οπού έχει εμφανιστεί κρούσμα μετά από δικές μας παρεμβάσεις, έκανε απολυμάνσεις και rapid test σε μερίδα συναδέλφων.

Μετά από 1,5 χρόνο η εργοδοσία του ομίλου Vodafone  υλοποιεί το αίτημά μας(!!) και για αρχή οι συνάδελφοι που εργάζονται στο κτήριο της Αδριάνειου και οι Τεχνικοί Πεδίου θα υποβάλλονται σε rapid test.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ rapid test ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

 Μετράμε δεκάδες συναδέλφους που έχουν νοσήσει και δυστυχώς συνάδελφός μας, έχασε και τη μάχη. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να αναφέρουν σε ανακοίνωση τους ότι είναι περήφανοι για τον τρόπο που έχουν διαχειριστεί την πανδημία, ας κρατούν τουλάχιστον τα προσχήματα.

Ο Όμιλος, γενικά οι εργοδότες σε όλους τους κλάδους με μπροστάρη την κυβέρνηση και την ΕΕ, επιδιώκουν και αυτή την κρίση να την ξεπεράσουν τσακίζοντάς τα δικαιώματα μας, σε υγεία και εργασία. Παίζουν «παιχνίδια» με τα εμβόλια, με lockdown ακορντεόν, με τηλεργασία, με ανύπαρκτα μέτρα σε χώρους δουλείας και ΜΜΜ.

Η κυβέρνηση, κατ’ εντολή του ΣΕΒ, αξιοποιώντας την πανδημία, έχει φέρει μια σειρά από αντεργατικά νομοσχέδια και τώρα ετοιμάζεται να φέρει την κατάργηση του 8ωρου, την εμπέδωση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, κατάργηση Κυριακής αργίας, η επέκταση και νομιμοποίηση της τηλεργασίας και το νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση. Βιώνουμε ήδη την καταστρατήγηση του 8ωρου με τις 9ωρες συμβάσεις και email πέραν του ωραρίου, απλήρωτες και αδήλωτες υπερωρίες, ας αναλογιστούμε τι θα κάνει η εργοδοσία του ομίλου έχοντας και τη νομική κάλυψη!!!

Για εμάς είναι αιτία πολέμου. Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε.

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!

Απαιτούμε:

  • Να γίνουν, μαζικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapidtest στου τεχνικούς πεδίου, στα καταστήματα και σε όσους εργάζονται στα κτήρια
  • Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν χωρίς να χαθεί ούτε 1 ευρώ, ούτε ένα ένσημο για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν.
  • Να γίνονται τακτικοί καθαρισμοί-απολυμάνσεις. Είναι απαράδεκτο να μην απολυμαίνονται τα κτήρια τα Σαββατοκύριακα.
  • Ενοικίαση επιπλέον γραφείων όπου χρειάζεται για την αραίωση των θέσεων εργασίας, να επιστρέψουν πίσω οι συνάδελφοι με ασφάλεια.
  • Ατομικά ακουστικά και θέσεις εργασίας. Δεν νοείται ειδικά εν μέσω πανδημίας να υπάρχουν κοινόχρηστες θέσεις εργασίας.
  • Γιατρός εργασίας και νοσηλευτικό προσωπικό σε μόνιμη βάση μέσα στα κτήρια που να εξετάζει όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως

Δεν είσαι μόνος. Έλα σε επαφή με το Σωματείο σου

6 Μάη τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά με ΑΠΕΡΓΙΑ

Share.

Comments are closed.