Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου: Αποφάσεις συνεδρίασης ΔΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Τη Τετάρτη 23 Οκτώβρη συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις.

  1. Να συμμετέχουμε στο κάλεσμα του ΕΚΣ στη συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο 2 Νοέμβρη για τα προβλήματα Υγείας στο νησί μας. Ημέρα κινητοποίησης σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Αφετηρία το περίπτερο Ζαχαράκη στις 18.30 και πορεία στη πλατεία Πυθαγόρα με ομιλίες και συναυλία. Καλούμε όλα τα μέλη μας σε μαζική συμμετοχή.
  2. Συμμετοχή στη πανελλαδική σύσκεψη των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο στις 9-10 Νοέμβρη. Συνδικάτων που αγωνιούν για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό, να δυναμώσουμε ένα μεγάλο εργατικό – λαϊκό μέτωπο διεκδίκησης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.
  3. Μαζική συμμετοχή στη πανελλαδική απεργία στις 20 Νοέμβρη.

Με βασικά αιτήματα:

  • Αύξηση μισθών και συντάξεων.
  • Αύξηση δαπανών για υγεία και παιδεία.
  • Να μη περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα του υπουργείου εργασίας για τον κατώτερο μισθό και τις κλαδικές συμβάσεις.
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στου πολέμου τα σφαγεία.
  1. Να γίνει συντονισμός με τα υπόλοιπα συνταξιουχικά σωματεία για την υλοποίηση αυτών των στόχων και του κοινού υπομνήματος που έχουμε καταθέσει στη κυβέρνηση.
  2. Ενημερώνουμε για τη σύνθεση του προεδρείου:

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Κάλεσμα σε σύσκεψη 21 Μαρτίου

Οι εξελίξεις με τις πολεμικές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο και η επέκταση του...

Σωματείου Εργαζομένων στον Ε.Ο.Δ.Υ.: Απόφαση συμμετοχής του Σωματείου μας στη σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στις 4 Απρίλη

Αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στη σύσκεψη που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. στις 04/04/2026 με τίτλο:...

Ένωση Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου: Στον αέρα η προμήθεια γ-κάμερας στο Βενιζέλειο

Έξι μήνες μετά την οριστική παύση λειτουργίας της γ-κάμερας του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής (βλέπε σχετικό...