Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Ν. Καβάλας : Συμπαράσταση στο Πρόεδρο του Σωματείου Εμπορ/λων Ν. Καβάλας

0
image_pdfimage_print

Το  Δ.Σ του σωματείου μας εκφράζει την συμπαράσταση του στον Πρόεδρο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων  και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΚΙΔΗ και καταδικάζει την προκλητική και απαράδεκτη στάση της επιχείρησης Δ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΕ (ΕΜΠΟΡΙΟ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΕΙΕΣ-ΔΙΑΝΟΜΕΣ-LOGISTICS), που όχι μόνο απέλυσε παράνομα και αυθαίρετα τον συνάδελφο μόλις της γνωστοποίησε την ιδιότητα του ,αλλά προχώρησε ακόμη παραπέρα, σε μήνυση εναντίον του για ‘συκοφαντική  δυσφήμιση’ ,απαιτώντας  αποζημίωση 30.000 ευρώ και δικάζεται  αύριο Τρίτη 25 ΜΑΗ στο δικαστικό Μέγαρο Καβάλας .

Η απόλυση και η ποινική δίωξη του Πρόεδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Καβαλάς έγινε εκδικητικά για την συνδικαλιστική του δράση , έχει στόχο  να κάμψη την αγωνιστικότητα του σωματείου ,να φιμώσει κάθε αγωνιστική φωνή ανάμεσα στους εργαζόμενους ,γιατί  παρά την απόλυση και την ποινική δίωξη του πρόεδρου , το σωματείο εξακολουθεί να στέκεται όρθιο να παλεύει αταλάντευτα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο.

Ένα ακόμη γεγονός στην μακρά λίστα συνδικαλιστικών διώξεων και την συντονισμένη προσπάθεια  κυβέρνησης εργοδοσίας, που επιχειρούν  να αποβάλουν κάθε αγωνιστική φωνή  από τους χώρους δουλειάς, που παλεύει ενάντια στην αντεργατική πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις , για να μην βρούνε αντίσταση στα σχέδια τους για το νέο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζουν, για την κατάργηση του 8ωρου και το χτύπημα της  συνδικαλιστικής δράσης, θωρακίζοντας το οπλοστάσιο της εργοδοσίας και του αστικού κράτους για να χτυπήσουν τους αγώνες των εργαζομένων.

Είναι όμως  γελασμένοι  λογαριάζουν χωρείς τον ξενοδόχο , εάν νομίζουν ότι με αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες θα ακυρώσουν τις εστίες  αντίστασης και αγώνα που όλο και περισσότερο εκδηλώνονται  σε χώρους δουλειάς και το τερατούργημα που ετοιμάζουν θα το υποδεχτούν οι εργαζόμενοι με σκυμμένο κεφάλι και χωρείς αντίσταση.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η απαράδεκτη και προκλητική απόλυση και ποινική δίωξη του Πρόεδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας από την εταιρεία  Δ .ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΕ(ΕΜΠΟΡΙΟ-ΑΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ-ΔΙΑΝΟΜΕΣ-LOGISTICS) .

Share.

Comments are closed.