Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωαννίνων: Για τη δίωξη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη, στις 28/11/2022, της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου, κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου “Χρυσοχοΐδη”, δηλαδή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί “αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό αυτό νόμο που αφορούσε την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και “συμμόρφωσης” των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον ματώνει καθημερινά.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν τα νέα “διαδηλωτοδικεία” που στήνονται και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την ακύρωση αυτού του αντιδραστικού νομοθετήματος».

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων TASTY FOODS: Όλοι στην απεργία 1η Οκτώβρη. Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΟΚΤΩΒΡΗ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Όλοι στην απεργία 1η Οκτώβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 13...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ν. Δράμας: Όλοι στην απεργία 1η Οκτώβρη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00π.μ.  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ....