Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης – Υμηττού: Δεν ξεχνάμε, τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες του λαού και της νεολαίας μας

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΤΙΜΑΜΕ  τους αγώνες και τις θυσίες του Λαού και της νεολαίας μας ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία, στη Χούντα των συνταγματαρχών με την ενορχήστρωση των ΗΠΑ (CIA,NATO).

Το σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973,  παραμένει επίκαιρο και στις μέρες μας.

  • Σήμερα που στον 21ο αιώνα παρ΄όλη την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, ο Λαός μας υποφέρει από φτώχεια, ακρίβεια, καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις κι αμέτρητους πλειστηριασμούς.
  • Σήμερα που κατ΄ευφημισμό έχουμε Ε.Σ.Υ. (Εθνικό Σύστημα Υγείας) και η υγεία ψυχορραγεί.
  • Δημόσια Παιδεία, πανάκριβη. Η κυβέρνηση έφερε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
  • Οι εργαζόμενοι βιώνουν «εργασιακό μεσαίωνα» με νομοθετημένα 13ωρα.
  • Σήμερα, που με την έμμεση  εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην γενοκτονία των Παλαιστινίων δίπλα στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, η κυβέρνηση βάζει την ζωή του Λαού μας σε επικίνδυνα μονοπάτια.
  • Ελευθερία και «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη αρκεί να αναφέρουμε Μάτι, Μάνδρα, Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ

Το Πολυτεχνείο ζει! Μας υπενθυμίζει ότι μόνο με μαχητικό και οργανωμένο αγώνα διεκδίκησης μπορούμε να πετύχουμε όλα αυτά που δικαιούμαστε: την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας!

ΑΓΩΝΑΣ για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Προκλητική και απαράδεκτη δίωξη κατά μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας

Με περισσό θράσος επιδόθηκε χθες το πρωί (16.11.2025), εντός του τριήμερου εορτασμού της επετείου...

Αγωνιστική Ενότητα COCA COLA: Ανακοίνωση για τις εκλογές του Σωματείου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Συγχαρητήρια σε όλους για τη μάχη που δώσαμε! Η Αγωνιστική Ενότητα βγήκε...

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Να σταματήσει τις εφέσεις ενάντια στις πρωτόδικες θετικές αποφάσεις ο Δήμος Βριλησσίων

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξη στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...