Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Εύβοιας: Οργάνωση των επόμενων μαχών του κλάδου

Δημοσιεύτηκε στις

Μαζικό ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο στους Παπάδες  Οργάνωση των επόμενων μαχών του κλάδου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στους Παπάδες το ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων και συναδελφισσών από το Ειδικό Πρόγραμμα Ρητινεργατών. Στη συζήτηση έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και μπήκε στο επίκεντρο ο σχεδιασμός της διεκδίκησης για το επόμενο διάστημα.

Συζητήθηκε ιδιαίτερα η πρώτη νίκη που έχουμε πετύχει με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις και τις ενέργειες του Σωματείου: η απόφαση που πέρασε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΥΠΑ για τροποποίηση της ΚΥΑ που αφορά τις ακαθάριστες αποδοχές μας. Πρόκειται για αποτέλεσμα της πίεσης, της επιμονής και του οργανωμένου αγώνα των συναδέλφων.

Η εξέλιξη αυτή δεν ήρθε από μόνη της. Είναι κέρδος της μεγάλης κινητοποίησης στην Αθήνα μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, με τη συμπαράσταση των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά και Εύβοιας, αλλά και των μαζικών διαδικασιών του προηγούμενου διαστήματος, όπως η πολύ μαζική Γενική Συνέλευση στην Αγία Άννα, με 350 συναδέλφους. Όλα αυτά δείχνουν την ενότητα του κλάδου, τη δυναμική του αγώνα μας και τη δύναμη που έχουμε όταν οργανωνόμαστε συλλογικά.

Πρώτη κρίσιμη μάχη μπροστά μας είναι στις 5 Ιουλίου, στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Εκεί χρειάζεται να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια να περάσει το Εργατικό Κέντρο στα χέρια του εργοδοτικού  κυβερνητικού συνδικαλισμού· στα χέρια αυτών που θέλουν ένα Εργατικό Κέντρο άφωνο, ακίνδυνο, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων, που θα κατεβάσει ρολά και θα γυρίσει την πλάτη στα σωματεία που παλεύουν.

Στη συζήτηση μπήκε καθαρά και συμφωνήθηκε ότι η διεκδίκηση για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας δεν είναι υπόθεση κάποιων λίγων, ούτε αφορά μόνο τους αντιπροσώπους του συνεδρίου. Είναι υπόθεση όλου του κλάδου μας και όλων των εργαζομένων της Εύβοιας. Βγήκε το συμπέρασμα ότι το Εργατικό Κέντρο πρέπει να είναι στήριγμα των εργαζομένων, των σωματείων και των αγώνων, και όχι μηχανισμός συμβιβασμού, σιωπής και αδράνειας.

Στη συνέχεια κατέληξε η συζήτηση  στον σχεδιασμό για την οργάνωση της μεγάλης απεργιακής μάχης στις 15 Ιουλίου, με την κινητοποίηση στην Αθήνα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, με επιστολές και τηλεφωνικές επικοινωνίες, ώστε να πραγματοποιηθούν ραντεβού πριν την απεργία με τα αρμόδια υπουργεία.

Ήδη, από τις σημερινές μας επικοινωνίες, υπάρχει δέσμευση για ραντεβού με τον Γενικό Γραμματέα Δασών, κ. Σταθόπουλο. Υπάρχει επίσης δέσμευση για ραντεβού μετά τις 10 Ιούλη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ. Μηλαπίδη. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να λέει ότι δεν γνώριζε. Τα αιτήματά μας είναι γνωστά, δίκαια και επείγοντα, και απαιτούμε συγκεκριμένες απαντήσεις πριν τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ρητινοκαλλιεργητές, δασεργάτες και εργαζόμενους στο ειδικό πρόγραμμα, να πάρουν ενεργά μέρος στην προετοιμασία της απεργίας και της κινητοποίησης. Κανένας να μη μείνει θεατής. Από κάθε ομάδα, από κάθε χωριό, να οργανωθεί η ενημέρωση, η συμμετοχή και η μετακίνηση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας: αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας, καύσιμα και έξοδα μετακίνησης, επίδομα επικινδυνότητας, αξιοποίηση της πείρας των ρητινεργατών και των δασεργατών στην προστασία και διαχείριση των δασών, στήριξη του κλάδου και των οικογενειών μας.

Με οργάνωση, ενότητα και αποφασιστικότητα δυναμώνουμε την διεκδίκηση.

Όλοι στη μάχη για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στις 5 Ιουλίου 8:30π.μ.

Όλοι στην απεργία και στην κινητοποίηση στην Αθήνα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στις 15 Ιουλίου 11:30π.μ.

 

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ : Νίκη των ναυτεργατών στο πλοίο «ΦΟΙΒΟΣ»

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ Ε/Γ–Ο/Γ «ΦΟΙΒΟΣ» ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Η...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Πλατιά σύσκεψη 16 Οκτώβρη

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί όλα τα εργατικά σωματεία του νομού, ιδιωτικού και δημόσιου...

Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΤΕΜ – COSMOS: Για τη θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδων σε αντιφασίστα στην εργατουπολη της Ελευσίνας

Καταδικάζουμε τη θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών σε αντιφασίστα στην περιοχή της Ελευσίνας. Ακολουθώντας τη γνωστή...