Σωματείο ΟΤΑ Ν. Λευκάδας: Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα !

image_pdfimage_print

Οι εργαζόμενοι στο δήμο Λευκάδας  καταγγέλλουν το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που βάζει ταφόπλακα σε ότι δεν είχε βάλει χέρι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.                             Ο λαός, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δέκα χρόνια τώρα πληρώνουν την κρίση τους, τώρα μας στέλνουν και το εκκαθαριστικό με την ανάπτυξή τους.

  • Έρχονται να τελειώσουν με τις κλαδικές συμβάσεις. (τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου).
  • Με την σύσταση ¨ενώσεων προσώπων¨ από τους εργοδότες. (Οι συμβάσεις που θα υπογράφουν θα υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων) .
  • Με τοπικές κλαδικές συμβάσεις. (στόχος είναι η συμπίεση των ήδη συμπιεσμένων μισθών κατά 25% τα προηγούμενα χρόνια) .
  • Με το ηλεκτρονικό μητρώο-φακέλωμα σε όλους εκείνους που συνδικαλίζονται. (ηλεκτρονική λήψη αποφάσεων σε ΓΣ και αποφάσεις για απεργίες).
  • Κατάργηση δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός μεσολάβησης και Διαιτησίας).
  • Για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη. (ο εργαζόμενος θεωρείτε συνυπεύθυνος και δεν αναγνωρίζονται τα ένσημα του).
  • Με πλαφόν 12% στην πληρωμή των υπερωριών. (στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της μερικής απασχόλησης).
  • Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα” του συνδικαλιστικού κινήματος. (καταργεί καταστατικά, αποφάσεις σωματείων για κινητοποιήσεις, Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”).
  • Με την Θέσπιση του ηλεκτρονικού μητρώου, με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και με Υπουργικές Αποφάσεις θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες βλέπε: “δημοκρατικές διαδικασίες!!!!”. ( δηλαδή, κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, πού θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων).

Τους στέλνουμε το δικό μας μήνυμα:

¨η οργάνωση και ο αγώνας μας  είναι η απάντηση μας¨

¨η ανάπτυξη σας τσακίζει τη ζωή μας¨ 

Διεκδικούμε:

¨ σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής¨

 Παλεύουμε:

¨για μια ‘άλλη κοινωνία με ίσα δικαιώματα¨

Τους βροντοφωνάζουμε:

¨ κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα¨

 

Comments are closed.