Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας : Τα γιατί πολλά – Η αιτία μία

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ/Σ του Σωματείου μας εκφράζουμε την ανείπωτη θλίψη μας για τον άδικο  χαμό του μαθητή από έκρηξη λέβητα σε Δημοτικό Σχολείο των Σερρών. Την συμπαράστασή μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμμαθητές του 12χρονου που έχασε τη ζωή του, και των 2 παιδιών που τραυματίστηκαν.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και πρέπει να διαλευκανθούν, σε αυτή την τόσο τραγική περίπτωση. Σίγουρα πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα να μη συμβεί ξανά ποτέ κάτι τέτοιο, σε καμιά σχολική μονάδα της χώρας μας.

Πρέπει να αναδειχθεί όμως και ο κύριος υπεύθυνος που δημιουργεί τις συνθήκες για τέτοιου είδους τραγωδίες. Να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος.Και ένοχοι υπάρχουν και υπεύθυνοι. Είναι η εγκληματική πολιτική της υποχρηματοδότησης στην Παιδεία συνολικά, και σε σχέση με τα κτήρια, που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσειςμέχρι τώρα.

Όμως την εκπαίδευση,τα όνειρα και τις ζωές των παιδιών μας, δεν χωράνε να τα βάζουν στην ίδια ζυγαριά με το κόστος.

Μόνο όταν κοιτάξουμε τις δικές μας ανάγκες για την εκπαίδευση των παιδιών μας, θα μπορούν αυτά να είναι ασφαλή όταν πηγαίνουν στο σχολείο. Δεν θα μπάζουν νερά οι αίθουσες με την πρώτη βροχή, και δεν θα πλημμυρίζουν με την πρώτη μπόρα. Δεν θα πέφτουν οι σοβάδες από τα ταβάνια πάνω στα κεφάλια τους. Δεν θα παγώνουν  το χειμώνα. Δεν…. Δεν…. Δεν…

Δεν θα χαθούν άλλες αθώες ψυχές. Δεν θα  θρηνήσουμε άλλοι γονείς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πλήρη και ασφαλή συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων, με ευθύνη του Κράτους.

 

 

Περισσότερα

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής : Να σταματήσει να κρύβεται ο Διοικητής του ΣΕΠΕ

Συνάδελφοι Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο ο κλάδος μετράει επίσημα τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα. Παράλληλα οι συνθήκες...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Κλιμάκωση του αγώνα για ανακληθούν οι απολύσεις στον όμιλο ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ και στην DEMO

Συνάδελφοι, Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ Θεσσαλονίκης για την άδικη, παράνομη...

Συνδικάτα Μετάλλου και Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής: Σοβαρές παραβάσεις σε δύο επισκευαστικά συνεργεία

Σε συνέχεια της καταγγελίας μας, σε επανέλεγχο που πραγματοποίησε την Τετάρτη 26/1/2023 η Επιτροπή Υγείας...