Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου

Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας : Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπονομεύει την απεργία και τους αγώνες των εργαζομένων

image_pdfimage_print

Το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας καταγγέλλει τον υπονομευτικό ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ απέναντι στην επιτυχία της Απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη, που αποφάσισαν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, εκατοντάδες Πρωτοβάθμια Σωματεία, ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που ενταφιάζει συλλογικές συμβάσεις, χτυπάει μισθούς και μεροκάματα, χειροτερεύει τους όρους δουλειάς και ταυτόχρονα επιχειρεί να βάλει «στο γύψο» το εργατικό κίνημα, τους αγώνες των εργαζομένων και το περιεχόμενο τους.

 Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παίζοντας το παιχνίδι με τις ημερομηνίες επιχειρεί να υπονομεύσει την απεργία.

Στην Κρήτη, εκεί που οι ίδιες δυνάμεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ βρίσκονται στην ηγεσία των εργατικών κέντρων, καλούν για απεργία μια μέρα μετά από την απόφαση που έχουν πάρει εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

 Είναι επικίνδυνοι!

Προκηρύσσουν απεργία αλλάζοντας ημερομηνία για να μην πετύχει η απεργία.

Δε θέλουν να πετύχει η απεργία γιατί όλα αυτά που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι δικές τους ξεκάθαρα διατυπωμένες προτάσεις.

Τόσο το ηλεκτρονικό μητρώο Συνδικάτων, όσο και η ηλεκτρονική ψηφοφορία για κήρυξη απεργίας, δηλαδή το γενικευμένο φακέλωμα και ο έλεγχος του εργατικού κινήματος από το κράτος και την εργοδοσία είναι διακηρυγμένες θέσεις της συνδικαλιστικής μαφίας της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Τα έχουν συμφωνήσει όλα με την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκαναν με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον απεργοκτόνο νόμο. Τα έχουν συμφωνήσει με τον ΣΕΒ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες που αχώριστοι, έτσι όπως είναι, «αγωνιούν» για τη λειτουργία των συνδικάτων.

Όσο και αν παιδεύονται να βάλουν εμπόδια, η απεργία θα πετύχει!

 Απαιτούμε:

  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα 
  • Όχι στο νόμο – έκτρωμα  
  • Συνδικάτα ταξικά και όχι εργοδοτικά 

Για τη Διοίκηση

Comments are closed.