Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας : Για τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου

0

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες του Σωματείου στηρίζοντας με τη ψήφο τους την παράταξη των ‘’Ενωμένων Οικοδόμων’’, δυναμώνοντας το Σωματείο, τη φωνή των οικοδόμων, με 163  από 103 ψήφους το 2019 για το ΔΣ, και 161 από 104 ψήφους το 2019 για αντιπροσώπους σε Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο. Με την αύξηση της συμμετοχής καταφέραμε  να εκλέξουμε από έναν περισσότερο αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία (2/1)και το Εργατικό Κέντρο(3/2),σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας που κάναμε όλη την προηγούμενη περίοδο. Παρά τα προβλήματα από την πανδημία και τους περιορισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν κατεβάσαμε στόρια. Ίσα – ίσα βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της ζωής, της υγείας, του εισοδήματος των οικοδόμων και όλων των εργαζομένων και του λαού. Πήγαμε κόντρα στο αντεργατικό έκτρωμα του νόμου Χατζηδάκη. Βάλαμε το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια του κλάδου για την υπογραφή Σύμβασης Εργασίας. Αναδείξαμε τους κινδύνους από τη συμμετοχή της χώρας μας στα παζάρια των «ληστών» των λαών στην περιοχή, και της εμπλοκής μας στον πόλεμο.

Ιδιαίτερα να χαιρετίσουμε τους συναδέλφους που έκαναν για πρώτη φορά το βήμα να συμμετέχουν, είτε με τη ψήφο τους είτε ως υποψήφιοι. Μαζί με το αποτέλεσμα των εκλογών μας δίνουντη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε να παλεύουμε ακόμα πιο αποφασιστικάγια

  • την εφαρμογή μέχρι και στο τελευταίο γιαπί, της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που καταφέραμε οι Οικοδόμοι να υπογράψουμε μετά από 13 χρόνια, με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα. Μια επιτυχία που είναι αποτέλεσμα του συλλογικού αγώνα, των Πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας και των Οικοδομικών Σωματείων μέσα στους χώρους δουλειάς. Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο όπλο στα χέρια μας, που θα το αξιοποιήσουμε για τη βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης των εργαζομένων του κλάδου.
  • να διεκδικήσουμε πραγματικά μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας, από την ακρίβεια στο ρεύμα, τα καύσιμα, τα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • να δυναμώσουμε το μέτωπο ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές, που ξεκληρίζουν χώρες και λαούς για τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων, δημιουργούν καραβάνια προσφύγων, σπέρνουν το δηλητήριο της διχόνοιας, του εθνικισμού.

Μπροστά μας έχουμε μεγάλους αγώνες. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του αγώνα, της οργάνωσης, της Ομοσπονδίας,του Σωματείου μας, μπορούμε να πετύχουμε νέες νίκες και αποτελέσματα. Να προστατεύσουμε τη ζωή μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους για εμάς και τις οικογένειές μας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο γενικότερο αγώνα που δίνουμε ως εργάτες ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες.

Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας

Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης.

 

 Αναλυτικά τα αποτελέσματα για ΔΣ 

  2019 ΕΔΡΕΣ 2019 2022 ΕΔΡΕΣ 2022
ΨΗΦΙΣΑΝ 129   163  
ΛΕΥΚΑ – ΑΚΥΡΑ 13   5  
ΕΓΚΥΡΑ 116   158  
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ (ΠΑΜΕ) 103 7 158 7
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 13 0

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για Αντιπροσώπους σε Ομοσπονδία και Εργατικό κέντρο

  2019 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΜΟΣΠ / ΕΥΚ 2019 2022 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΜΟΣΠ / ΕΥΚ 2022
ΨΗΦΙΣΑΝ 128   161  
ΛΕΥΚΑ – ΑΚΥΡΑ 11   0  
ΕΓΚΥΡΑ 117   161  
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ (ΠΑΜΕ) 104 1 / 2 161 2 / 3
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 13 0 / 0 – / –

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.