Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας: Εργατικό ατύχημα σε λατομείο στο Δήμο Νέστου.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ/Σ του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη, για τον θάνατο εργαζόμενου από εργατικό ατύχημα σε λατομείο στο Δήμο Νέστου. Εκφράζουμε επίσης τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ακόμη ένας εργαζόμενος που πήγε για το μεροκάματο το πρωί,δε γύρισε σπίτι του. Ακόμη ένας Συνάδελφος προστίθεται στη μεγάλη μακάβρια λίστα όσων χάσανε τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Μας κάνει να νιώθουμε οργή ότι παρά τις προειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις μας χρόνια τώρα, συνεχίζει και αυξάνει ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων, ειδικά στα λατομεία της περιοχής.

Συνυπεύθυνοι μαζί με τους εργοδότες που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου είναι οι κυβερνήσεις, το υπουργείο Εργασίας. Εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι οι νεκροί και σακατεμένοι συνάδελφοί μας, δεν το έπαθαν ούτε από την κακιά στιγμή, ούτε από απροσεξία. Όσο – με την οποιαδήποτε πρόφαση – συνεχίζεται η  εντατικοποίηση της δουλειάς. Όσο συνεχίζεται το καθεστώς του οι έλεγχοι να είναι από ελλιπείς ως και οι ανύπαρκτοι.Όσο τα μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλειά μαςμπαίνουν στο ζύγι κόστους – οφέλους, τόσο θα συνεχίσουμε να μετράμε θύματα. Οι χαμένες ζωές μας, θα συνεχίσουν να είναι τα τραγικά αποτελέσματα του συνεχούς και ανελέητου κυνηγιού του κέρδους.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση διαλεύκανση αιτιών του ατυχήματος από τους αρμόδιους φορείς και τον καταλογισμό των ευθυνών.
  • Να δημιουργηθούν Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε λατομείο.
  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη όλων των κενών και την επαρκή στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών.
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων.

 

 

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Όλοι στην Πανελλαδική απεργία 24 Ιούνη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ- ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΠΑΤΡΩΝ (ΚΟΜΒΟΣ...

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου: Να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Θερμοκήπια στο Μεσόκαμπο Σάμου

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου καταγγέλλει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αν. Μακεδονίας – Θράκης: Καταγγελία για γνωστή εργοδοσία στην πόλη της Καβάλας

Το Συνδικάτο μας καταγγέλλει γνωστή εργοδοσία στην πόλη της Καβάλας, που δραστηριοποιείται στον κλάδο...