Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας : Η δίωξη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ δε θα περάσει

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο μας καταγγέλλει τη συνέχεια των διώξεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων. Τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη παραπέμπουν σε δίκη την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου,ενεργοποιώντας το νόμο «Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Στήνουν «διαδηλωτοδικεία» για όσους  οργάνωσαν και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το2020.

Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία προσπαθούν με όλα τα μέσα και βάζουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει όλο το περασμένο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

          Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη συναδέλφισσα και σε όλους όσους διώκονται επειδή υπερασπίστηκαν τις ανάγκες και τα δίκια των εργαζομένων και του λαού. Σε όσους αντιστέκονται στην πολιτική που μας τσακίζει και  πάνε κόντρα στην τρομοκρατία και τη καταστολή.

          Το οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα με τους αγώνες του έχει αποδείξει πολλές φορές, ότι έχει τη δύναμη να ακυρώνονται ένας-ένας στην πράξη, όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι. Σε αυτόν τον σημαντικό και ελπιδοφόρο αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο, τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τους φορείς του λαϊκού κινήματος.

 

 

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...