Σωματείο Ν. Ηρακλείου : Μαζική δυναμική απεργιακή κινητοποίηση στο Ηράκλειο

0
image_pdfimage_print

Σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες απεργιακές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από  πύλες εργοστασίων στη ΒΙΠΕ, σε εργοτάξια, αλλά και σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα όπου περιφρούρησαν τη σημερινή απεργία.

Στη σημερινή μαζική δυναμική απεργιακή συγκέντρωση οι εργαζόμενοι πήραν θέση μάχης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα, παίρνοντας στα χέρια τους την κατάσταση και βροντοφώναξαν ότι το αντεργατικό νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.

Καταδικάστηκε για άλλη μια φορά η ξεδιάντροπη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με θλιβερό συμπαραστάτη την πλειοψηφία του Ε.Κ.Η. που υπονομεύουν τον αγώνα των σωματείων και των εργαζομένων, δίνοντας στήριξη στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Δημ. Βουρλιώτης πρόεδρος του Συνδικάτου Εργ/λων γάλακτος –Τροφίμων & Ποτών, ο Σάκης Ζέρβας πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Γαλ. Καζαντζάκη, ο Ανδρέας Κριαράς πρόεδρος της ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δέσποινα Δοριάκη Γ. Γραμματέας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Δημ. Βρύσαλης πρόεδρος των εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Γωνιανάκης.

Στην κεντρική ομιλία τονίστηκε η συνέχιση και η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα, που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Ανάλογες προσπάθειες έκαναν το ΠΑΣΟΚ 2009-2010, η ΝΔ το 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016, που όλες μαζί έβαλαν το λιθαράκι τους στην προετοιμασία των αλλαγών που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση και προσπαθούν να πάρουν πίσω τα κεκτημένα της εργατικής τάξης.

Η εργατική τάξη έχει δώσει μεγάλους και σκληρούς αγώνες και η καλύτερη τιμή στους νεκρούς της τάξης μας είναι η συνέχιση του αγώνα με προετοιμασία συλλαλητηρίου αλλά και νέας απεργιακής κινητοποίησης…  «Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε»

 

 

Share.

Comments are closed.