Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Πάρτε πίσω την απόλυση! Κινητοποίηση 26/09 στις 10πμ για απόλυση εργαζομένου επειδή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»

ΤΡΙΤΗ, 26/09, 10.00

(Βαλαωρίτου 18 – Αθήνα)

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς που συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, δίνοντας αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους που προωθούν το νέο αντεργατικό έκτρωμα.

Χαιρετίζουμε τους μισθωτούς και ασκούμενους συναδέλφους, οι οποίοι βρεθήκαμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δρόμο, διατρανώνοντας ότι δεν θα ανεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι τον 21ο αιώνα και να μας ξεζουμίζουν 13 ώρες την ημέρα!

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!

Και σε αυτήν την απεργία έφτασαν δεκάδες καταγγελίες στο σωματείο μας για διευρυμένη πίεση από την εργοδοσία των δικηγορικών εταιρειών και των γραφείων. Είτε με το γνωστό επιχείρημα ότι οι μισθωτοί δικηγόροι “δεν έχουμε κάλυψη” είτε με την απειλή ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες που θέτει ο εργοδότης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εργοδότη που έγινε ο παπαγάλος της κυβέρνησης και του Υπουργού Εργασίας, αναφέροντας ότι με το νομοσχέδιο δεν καταργείται το 8ωρο και δεν υπάρχει λόγος συμμετοχής στην απεργία γιατί προηγήθηκε διαβούλευση! Η πρωτοπόρα στάση μελών του σωματείου μας με τη συμμετοχή τους στην απεργία, αψηφώντας εργοδοτικές απειλές και πιέσεις,  αποτελεί την καλύτερη δυνατή απάντηση και την παρακαταθήκη για τη συνέχεια. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Καταγγέλλουμε την απόλυση μέλους του σωματείου μας από το δικηγορικό γραφείο “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ”, επειδή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία. Ο εργοδότης αφού πρώτα προσπάθησε να “συνετίσει” τη συνάδελφο για να μην απεργήσει, αφού εκστόμισε απειλές “δεν θα φύγεις από το γραφείο αλλά δεν θα αντέξεις το κλίμα”, τελικά φρόντισε να ενημερωθεί από τη γραμματεία του γραφείου ότι απολύεται!

Αποδεικνύεται ότι για τους εργοδότες δεν είμαστε ούτε μια οικογένεια ούτε “συνεργάτες”, όταν διεκδικούμε τα δικαιώματα μας και αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει.

Αυτοί που μας ξεζουμίζουν από το πρωί ως το βράδυ, που εντατικοποιούν όλο και περισσότερο την εργασία μας, είναι οι ίδιοι που μας θεωρούν αναλώσιμους και αόρατους.

Αξιοποιώντας το άθλιο νομοθετικό πλαίσιο περί δικηγόρου «συνεργάτη» και την παντελή έλλειψη συγκροτημένων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, δεν διστάζουν να απολύουν συναδέλφους που απεργούν, που παλεύουν για τις αξίες και τα ιδανικά τους μέσα από το σωματείο τους!

Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και εμάς παθητικούς θεατές της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Έχουν αποθρασυνθεί, αξιοποιώντας ένα αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο, που διαμόρφωσαν μαζί όλες οι κυβερνήσεις και κυριολεκτικά ξεζουμίζει μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους

Η οργή μας για μία ακόμα απόλυση για συνδικαλιστικούς λόγους, να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την οργάνωση περισσότερων συναδέλφων στο Σωματείο!

Γιατί η συλλογική δράση και πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ, η μαζικοποίηση του Σωματείου μας, είναι η μόνη ασπίδα προστασίας απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας.

Καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου, κάθε συνάδελφο να είναι δίπλα της, με κάθε τρόπο!

Αποφασιστικά και οργανωμένα μπορούμε να οδηγήσουμε πάλι την εργοδοσία σε αναδίπλωση και να επιστρέψει στη δουλειά της η συνάδελφος!

Κάτω τα χέρια σας από όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί!

Απαιτούμε να επαναπροσληφθεί άμεσα η συνάδελφος μας!

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση του Σωματείου, την Τρίτη, 26/09, στις 10.00 έξω από το δικηγορικό γραφείο “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ” (Βαλαωρίτου 18 – Αθήνα)

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Η PEOPLECERT απολύει, τρομοκρατεί και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ PEOPLECERT ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Να Παρθούν Τώρα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα

Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα Να σημάνει παντού συναγερμός....

Σωματεία – Φορείς Έβρου: Σύσκεψη 8 Δεκεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό...