Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Όλοι στην κινητοποίηση 16 Σεπτέμβρη στις 8.30π.μ. έξω από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16/09, 08.30 ΕΞΩ
ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ
(Μίλτωνος Ιατρίδου 2, Αθήνα)


Καταγγέλλουμε την διακοπή νερού στο σπίτι συναδέλφου μισθωτής δικηγόρου, μέλους του Σωματείου, για οφειλές στην ΕΥΔΑΠ μόλις 150 ευρώ!

Αυτό το άθλιο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο! Αποτελεί συνέχεια της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε στο εισόδημα μας το τελευταίο διάστημα με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, τα πανάκριβα καύσιμα, τις τεράστιες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, την κατακόρυφη αύξηση στο κόστος ζωής.

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό εκατοντάδων συναδέλφων, στον κλάδο μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με την θηλιά των οφειλών στην εφορία και στο ΚΕΑΟ, όπου οι οφειλές μας πλέον βεβαιώνονται ακόμα και για καθυστέρηση μίας ημέρας.

Είμαστε αντιμέτωποι με μία γενικευμένη επίθεση η οποία θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Η κανονικότητα του συστήματος που δουλεύουν οι πολλοί για να καλοπερνάνε οι λίγοι είναι από τη μία να χαρίζονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε μεγάλες εταιρίες για τα χρέη τους, και από την άλλη να δρομολογούνται διακοπές σε ρεύμα και νερό για χρέη μερικών δεκάδων ή εκατοντάδων ευρώ. Η κανονικότητα που θέλουν να επιβάλλουν είναι από τη μία οι πάροχοι ενέργειας να καταγράφουν ρεκόρ κερδών, και από την άλλη οι εργαζόμενοι να μην ξέρουμε πώς θα ζεσταθούμε ή να καλούμαστε να περιορίσουμε στοιχειώδεις ανάγκες, να μετράμε πόση ώρα θα ανοίξουμε το καλοριφέρ το χειμώνα ή τι θα πάρουμε από το σούπερ μάρκετ για να μην βγούμε εκτός προϋπολογισμού. Αυτή την κανονικότητα επιβεβαίωσε πανηγυρικά και ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ με ακόμα περισσότερες παροχές και φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις.

Αυτή την κανονικότητα τους τη χαρίζουμε!

Τους γυρνάμε πίσω τις προσκλήσεις εκπροσώπων τους συστήματος τους «να προσαρμοστούμε» στην κατάσταση! Απορρίπτουμε τους κυνικούς εκβιασμούς «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Δεν θα μείνουμε θεατές! Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με τα διάφορα voucher και pass!

Μέσα από το Σωματείο μας, μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα μας υψώνουμε ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης σε κάθε συνάδελφο που το έχει ανάγκη. Απλώνουμε το χέρι σε κάθε μισθωτό και ασκούμενο, ώστε με τους αγώνες μας, μέσα από το κοινό μας σπίτι, το Σωματείο μας, να επιβάλλουμε τη ζωή που μας αξίζει το 2022!

Κανείς δεν είναι μόνος!
Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο μας μόνο του σε αυτή τη λαίλαπα.
Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ : Κάτω τα χέρια από τον ΕΛΟΕΝ και την περιουσία των ναυτεργατών

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ με αφορμή έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, στο...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Να σταματήσει άμεσα κάθε είδους δίωξη κατά του σωματείου – μέλους μας και των μελών του ΔΣ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού κατά των εργαζομένων στην...

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”: Να ανακληθούν άμεσα οι τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στην PeopleCert

 Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει! Να ανακληθούν άμεσα οι τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στην...