Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων : Όλες και όλοι στη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ., στα Προπύλαια!
Προσυγκέντρωση: 9.45 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου μας

Με τους αγώνες και τη δράση μας δείξαμε ότι οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι έχουν φωνή!

Σήμερα με μεγάλη χαρά κρατάμε στα χέρια μας το σχέδιο ΣΣΕ που ψηφίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας! Προχωράμε σε δίμηνη καμπάνια συζήτησης του σχεδίου ΣΣΕ, για να συζητηθεί με όλα τα μέλη μας, με όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους που δουλεύουν ήλιο με ήλιο, που παλεύουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια! Πιο πολλοί, διεκδικούμε όλοι μαζί τη ζωή που μας αξίζει με βασικό μισθό, ωράριο, ασφάλιση, ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, άδειες, επιδόματα, αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, συνδικαλιστικά δικαιώματα, για κάθε μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Το σύνθημα αυτό συνεχίζουμε να φωνάζουμε δυνατά! Το φωνάξαμε στη μεγάλη απεργία στις 21 Σεπτέμβρη ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα Γεωργιάδη, και στην παλλαϊκή διαδήλωση για το Πολυτεχνείο! Το φωνάξαμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στο νέο φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης πίσω από τα πανό του σωματείου μας, μαζί με εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους μας! Ξεκαθαρίσαμε για μια ακόμα φορά ότι δεν είμαστε συνεργάτες αλλά εργαζόμενοι.

Αποκαλύψαμε ότι το φορολογικό ήρθε για να ενισχύσει την κερδοφορία των λίγων, για να κυριαρχήσουν οι μεγάλες δικηγορικές και πολυεπαγγελματικές εταιρείες στον κλάδο, μέσα από το τσάκισμα των μικρών αυτοαπασχολούμενων και την ακόμα μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης μας για να βγει ο απίστευτος όγκος εργασίας.

Αποκαλύψαμε ότι οι εργοδότες μας μέσω του ΣΔΕΕ πανηγυρίζουν γιατί ο κύκλος εργασιών εκτοξεύθηκε στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, χάρη στη δική μας ατέλειωτη, καθημερινή δουλειά! Και την ίδια στιγμή σε εμάς φορτώθηκαν νέα βάρη, είμαστε ανασφάλιστοι, οι ασφαλιστικές οφειλές μας φορτώνονται με ταχύτητα φωτός στο ΚΕΑΟ και αυξήθηκαν και άλλο.

Αποκαλύψαμε το ρόλο της Ολομέλειας των ΔΣ, του ΔΣΑ και της ΕΑΝΔΑ ότι στην πραγματικότητα στηρίζουν την αντιλαϊκή ουσία των αλλαγών, αποδεχόμενοι την εκμετάλλευσή μας. Αναδείξαμε τις πραγματικές ανάγκες μισθωτών και ασκούμενων, διαλέξαμε το δρόμο της πιο πλατιάς ενότητας μαζί με τα σωματεία μισθωτών και τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, πήραμε πρωτοβουλία για την ανασύσταση της Επιτροπής Συντονισμού του Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων που είχε σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη των αγώνων.

Είμαστε περήφανοι γιατί η δράση του σωματείου μας, θέτοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, εργοδοσία – κράτος – κυβερνήσεις συνέβαλε να σπάσει στην πράξη ο φόβος και η τρομοκρατία της εργοδοσίας. Βγήκαμε νικητές από τους μεγαλειώδεις αγώνες στη δικηγορική εταιρεία «ΣΙΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» για να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος μας! Γιατί τα βάλαμε με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

Ο αγώνας μας αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες συναδέλφους, στηρίχτηκε από τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο χώρο της δικαιοσύνης, από φορείς της γειτονιάς. Βοήθησε να συνειδητοποιηθεί από πολλούς συναδέλφους μας ότι δεν είναι δυνατόν να είμαστε φαντάσματα και να απολυόμαστε μέσα σε μία μέρα, χωρίς καν αποζημίωση. Ότι μας χωρίζει άβυσσος με τους εργοδότες μας, κι ας κυριαρχεί για χρόνια σε τέτοια κάτεργα το «μη μιλάς» και το «κοιτά τη δουλειά σου»! Ότι όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί, όπως οι εργαζόμενες στο γραφείο «Καραγκούνης και Συνεργάτες» που απέλυσε συναδέλφισσα μας επειδή απήργησε, που δε λύγισαν στην προσπάθεια του εργοδότη να τις τρομοκρατήσει, κατέβηκαν πίσω από το πανό του Σωματείου μας για να είναι δίπλα της. Είμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας που διεκδικεί με θάρρος τα δεδουλευμένα της από το δικηγορικό γραφείο «Καρακασιλιώτη και Συνεργάτες».

Καταδικάζουμε τα μαζικά κοψίματα ασκούμενων συνάδελφων στις πρόσφατες εξετάσεις. Θα είμαστε με όλους τους τρόπους δίπλα στους συναδέλφους που μας έχουν καταγγείλει εργοδότες! Τώρα κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία, τώρα έχει το σπίτι του, το Σωματείο του, πραγματική ασπίδα για όλους μας!

Συνεχίσαμε στο δρόμο της σύγκρουσης με ένα εχθρικό για το λαό κράτος: Που είναι ικανό να επιστρατεύει μέσα και μηχανισμούς καταστολής, να προσαγάγει και να χτυπάει διαδηλωτές, να κάνει εισαγγελικές παρεμβάσεις σε βάρος των φοιτητών που αγωνίζονται, αλλά ανίκανο να προστατεύσει το λαό από φυσικές καταστροφές. Με αυτό το κράτος και την καταστολή που δυναμώνει, όσο δυναμώνει η αντιλαϊκή πολιτική, συγκρουστήκαμε ως σωματείο και δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να πάρουμε πάνω μας την υπόθεση της αλληλεγγύης.

Από την πλούσια δράση του Σωματείου μας ξεχωρίζουμε τη συγκινητική ανταπόκριση των μελών μας στο κάλεσμα αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Με τη συνεισφορά εκατοντάδων συναδέλφων μαζεύτηκε πλήθος ειδών πρώτης ανάγκης που τα παραδώσαμε μαζί με τα σωματεία της Αττικής στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας! Μέλη του Σωματείου για ώρες πάλευαν μαζί με το λαό της Θεσσαλίας για να σώσουν τα σπίτια του.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!

Αποφασίζουμε και προετοιμάζουμε τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 28 Φλεβάρη, γιατί οι ζωές μας έχουν αξία, δεν είναι κόστος! Ένα χρόνο πριν, οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι, μαζί με εκατομμύρια λαού πλημμυρίσαμε τους δρόμους σε όλη τη χώρα, φωνάζοντας τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Δώσαμε υπόσχεση σε όσους χάθηκαν ότι δεν θα αφήσουμε το έγκλημα να ξεχαστεί. Ένα χρόνο μετά δεν ξεχνάμε ούτε το έγκλημα ούτε τους ενόχους: την εγκληματική πολιτική που θεωρεί μέχρι και τις ζωές μας καύσιμη ύλη για τα κέρδη των λίγων. Συνεχίζουμε να απαιτούμε να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες και να δικαιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων. Το χρωστάμε στα νέα παιδιά που δεν γύρισαν στις οικογένειες τους!

Απεργούμε για να ενωθούν οι διεκδικήσεις μας για μισθό, ωράριο, ασφάλιση, άδειες, δώρα, επιδόματα, αποζημίωση απόλυσης, με τον αγώνα όλων των υπόλοιπων εργαζόμενων για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία. Με τους αγώνες των οικοδόμων, των εργαζομένων στο φάρμακο, στον κλάδο του μετάλλου, στον κλάδο των τροφίμων, των υγειονομικών, των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα, των εργαζομένων της e-food, της cosco, που μέσα από σκληρές απεργιακές αναμετρήσεις και κινητοποιήσεις υπέγραψαν Συλλογικές Συμβάσεις, απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς τους, πέτυχαν επαναπρόσληψη συνδικαλιστών συναδέλφων τους! Με τους μεγαλειώδεις αγώνες φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων!

Αγώνες που από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε, για να δικαιωθούν τα αιτήματα τους για να σπάσει στην πράξη η καταστολή και η τρομοκρατία στο φοιτητικό κίνημα. Με τους αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει: την ίδια πολιτική που κάνει απρόσιτο σε όλους μας το ράφι του σούπερ μάρκετ.

Στις 28 Φλεβάρη παλεύουμε να συνενωθούν αυτοί οι μεγάλοι αγώνες, σε ένα ορμητικό ποτάμι αμφισβήτησης και σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική.

Με τη σημερινή Συνέλευσή μας κλιμακώνουμε τη μάχη συνολικά απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που με τη συναίνεση σχεδόν όλων των κομμάτων στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκή Ένωσης θυσιάζουν τις ζωές και τις ανάγκες μας για τα κέρδη των λίγων. Απέναντι στους χιλιάδες πλειστηριασμούς των σπιτιών του λαού μας και στο αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, που επιτρέπει την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια.

Συνεχίζουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τον αγώνα προστασίας της λαϊκής περιουσίας. Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός! Δεν μένουμε απαθείς όταν δίπλα μας εξελίσσονται δύο πολεμικά μέτωπα, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, όταν η οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας μεγαλώνει, με άμεσο κίνδυνο για το λαό μας. Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή ναυτικών και στρατιωτικών δυνάμεων στην Ερυθρά θάλασσα. Καταδικάζουμε τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με ορατό τον κίνδυνο γενικευμένης σύγκρουσης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Διαλέξαμε ξανά τη σωστή πλευρά της ιστορίας! Ενώσαμε τις φωνές μας με εκατομμύρια  ανθρώπους που πλημμύρισαν τους δρόμους σε όλο τον κόσμο, φωνάζοντας: «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ». Με τη μαζική συμμετοχή συναδέλφων σε όλα τα συλλαλητήρια φωνάξαμε ότι δεν ανεχόμαστε τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, με ευθύνη ΝΑΤΟ – ΕΕ – κυβερνήσεων και εκφράσαμε με πολύμορφες εκδηλώσεις την αλληλεγγύη μας! Με τους πολέμους, οι λίγοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι βλέπουν τα κέρδη τους να γιγαντώνονται, ενώ για μας εκτοξεύονται οι τιμές της ενέργειας, των καυσίμων, το μεταφορικό κόστος.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που με τη συναίνεση των άλλων κομμάτων, εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα στον πόλεμο, υλοποιεί τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για να τσεπώσουν δισεκατομμύρια από το ταμείο ανάκαμψης οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Οι εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις στη δικαιοσύνη, στο όνομα της επιτάχυνσης, στόχο έχουν, δικαιοσύνη και κράτος, να υπηρετούν ακόμα περισσότερο το νόμο του κέρδους. Με τις νέες αλλαγές στους ποινικούς Κώδικες, με το νομοσχέδιο να κατατίθεται στη Βουλή για άλλη μια φορά μέσα στη νύχτα, η ποινική δικαιοσύνη καθίσταται ακόμα πιο ακριβή και απροσπέλαστη για το λαό.

Κυρίως εντείνουν τον κατασταλτικό χαρακτήρα του, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για διαρκείς διώξεις αγωνιστών του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Διευκολύνει τους οικονομικά ισχυρούς να τη «γλιτώνουν» μέσα από την ενίσχυση των αντιδραστικών θεσμών της ποινικής συνδιαλλαγής και διαπραγμάτευσης που διατήρησε και ενίσχυσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και με την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη, επιβεβαιώνεται το ταξικό και εχθρικό για το λαό δίκαιο, που διαμορφώνει συνθήκες γαλέρας για εμάς και όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της δικαιοσύνης. Με τη λογική του «κόστους – οφέλους», βάζουν λουκέτο σε δικαστικά καταστήματα, υποβάλλοντας σε απίστευτη ταλαιπωρία και μετακινήσεις χιλιομέτρων τους δικηγόρους και άλλους εργαζόμενους, δημιουργούν ειδικά επενδυτικά δικαστήρια για να ενισχύσουν επενδυτές και επιχειρηματίες, διαμορφώνοντας νέο πεδίο κερδοφορίας για τους εργοδότες μας, ακόμα μεγαλύτερη πίεση για τους μισθωτούς δικηγόρους και τους ασκούμενους συναδέλφους μας!

Στην απεργιακή μάχη, σταθμό στον αγώνα μας για την υπογραφή της ΣΣΕ γνωρίζουμε καλά ποιους έχουμε απέναντι μας: Είναι ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (ΣΔΕΕ), που αριθμεί πάνω από 220 μέλη μεταξύ των οποίων τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με εκατοντάδες εργαζομένους και συνεχώς διευρύνεται. Πρόκειται επί της ουσίας για τους εργοδότες μας, συγκροτημένους σε εργοδοτική ένωση, που καταστατικό τους σκοπό έχουν «την προαγωγή του θεσμού των δικηγορικών εταιρειών, την προάσπιση των συμφερόντων τους και συνολικά την διεύρυνση των “δικαιωμάτων” τους”. Είναι ο ΔΣΑ και η ΕΑΝΔΑ που στηρίζουν τους εργοδότες μας στο όνομα του “συνεργάτη” δικηγόρου και “συλλειτουργού» της δικαιοσύνης, αποτασσόμενοι την «εξαρτημένη εργασία» και «μισθωτή δικηγορία» ενώ την ίδια ώρα ο ΔΣΑ είναι μπροστάρης στην εφαρμογή και υλοποίηση όλων των αντιδραστικών αλλαγών που τσακίζουν τα δικαιώματα μας.

Είναι οι δυνάμεις, που μέσα στο Σωματείο μας, επιμένουν να ναρκοθετούν το δίκαιο αγώνα  μας με θέσεις που υποστηρίζουν ότι πρέπει να διεκδικήσουμε «αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του εργατικού δικαίου», επειδή «παρέχουμε εργασία υπό συνθήκες εξάρτησης», αλλά ότι δεν υφίσταται για μας εξαρτημένη σχέση εργασίας (!). Η ταραγμένη αυτή θέση, δεν αρνείται μόνο την αντικειμενική πραγματικότητα αλλά και τον χαρακτήρα, την ίδια την τρίχρονη δράση του Σωματείου μας, την αντιπαράθεσή μας με την εργοδοσία, τον δρόμο για να πιέσουμε και μετρήσουμε κατακτήσεις!

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους ότι είμαστε εργαζόμενοι και γι’ αυτό παλεύουμε για υπογραφή ΣΣΕ,  με συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα! Ορθώνουμε ανάστημα απέναντι στην εργοδοσία που φουσκώνει με κέρδη τις τσέπες της πατώντας πάνω στη δική μας δουλειά χωρίς ωράριο! Πιο πολλοί, πιο δυνατοί συζητάμε και δυναμώνουμε το Σωματείο μας!

ΣΤΙΣ 28/02 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε :
 Υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, με βασικό μισθό 1.700 ευρώ μεικτά (1.250 καθαρά) για τους μισθωτούς δικηγόρους για 8ωρη εργασία, 960 ευρώ για τους ασκούμενους για 8ωρη εργασία. 8ωρο – 5νθημερο – 40ωρο για μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους. Καταβολή αποζημίωσης για κάθε υπερωριακή και υπερεργασιακή απασχόληση, για την εργασία το Σάββατο και τις Κυριακές. Υποχρεωτική καταβολή 2/3 ασφαλιστικών εισφορών στους μισθωτούς – καταβολή όλων των εισφορών στους ασκούμενους. Άδειες, επιδόματα, αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης.
 Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού της άσκησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επιστημονική ένταξη αυτής στο πρόγραμμα σπουδών.
 Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότης από τον προϋπολογισμό για υποδομές σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια υγεία. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Άμεση παύση πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας. Να φτάσει παντού το μήνυμα της σημερινής μας ΓΣ!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΜΗΝΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ:

Διανέμοντας πλατιά το σχέδιο – πρόταση του ΔΣ προς τη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί με αυτό το θέμα τον Απρίλη με την ολοκλήρωση της δίμηνης καμπάνιας μας και σε συνέντευξη τύπου για να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας.

Σε τρίωρη στάση εργασίας, 12.00 – 15.00, στις 15 Φλεβάρη και συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας στις 13:00 απέναντι και στην κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου – έκτρωμα για τους Ποινικούς Κώδικες.

Σε μεγάλη κινητοποίηση στον Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιρειών (ΣΔΕΕ) στις 19/02. Σε  παράσταση διαμαρτυρίας στην Ολομέλεια για τους συναδέλφους μας που κόπηκαν στις εξετάσεις ασκουμένων.

Σε εκδήλωση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και για το νέο Δικαστικό Χάρτη από  κοινού με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου μέσα στο Μάρτη.

Σε μαζική εξόρμηση στις 8 Μάρτη, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες όλων των συναδελφισσών μας!

Σε εκδήλωση μαζί με άλλα σωματεία που υπέγραψαν ή βρίσκονται σε διαδικασία υπογραφής  ΣΣΕ στα μέσα Μαρτίου. Σε κοινή εκδήλωση με το ΦΣ Νομικής με θέμα: «Μετά το πτυχίο της Νομικής υπάρχει λύση στην οργάνωση στο Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων» τέλη Μάρτη.

Μαζεύουμε υγειονομικό υλικό για τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης!

Συγκροτούμε επιτροπή κατά των πλειστηριασμών με συμμετοχή μελών του Σωματείου μας!

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Καβάλας & Θάσου: Όλοι στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28/2. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ευλογίες...

Σωματείο Εργαζ. στα Ξενοδοχεία Τουριστικά Γραφ. Επισιτιστ. Επαγγ. Σάμου: 28 Φλεβάρη Απεργούμε για τις ζωές μας!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Πέρασε ένας χρόνος από το δολοφονικό δυστύχημα των Τεμπών. Η πιο τρανή...

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου: Απεργία 28 Φλεβάρη

Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ Μας! ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ (ΣΑΜΟΣ: 10 ΣΤΟ ΕΚΣ, ΒΑΘΥ...