Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Καταγγελία για απόλυση συναδέλφου από Agile Law

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της δικηγορικής εταιρείας Agile Law, που εδρεύει επί της οδού Αμερικής 20 (Σύνταγμα, Αθήνα), να απολύσει συνάδελφο, μέλος του σωματείου μας.

Η συνάδελφος απουσίασε από την εργασία της με δεκαπενθήμερη αναρρωτική άδεια, χορηγούμενη από δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο, μάλιστα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί λόγω της σοβαρότατης κατάστασης της υγείας της.

Το διάστημα της απουσίας της κρίθηκε υπερβολικά μεγάλο από τον εργοδότη της, ο οποίος, μάλιστα, με περίσσιο θράσος, κατηγόρησε τη συνάδελφο ότι παράτυπα της χορηγήθηκε η αναρρωτική άδεια και νοσηλεύτηκε χωρίς να νοσεί σοβαρά. Αλήθεια έχει περάσει ο εν λόγω εργοδότης ποτέ έξω από κάποιο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας;

Στη συνέχεια, ο εργοδότης ανακοίνωσε στη συνάδελφο, ότι δεν πρόκειται να της καταβάλλει τα δεδουλευμένα της, ούτε καν για την μία εβδομάδα που εργάστηκε μέσα στον μήνα Νοέμβριο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει για ακόμη μία φόρα τις άθλιες συνθήκες, υπό τις οποίες εργαζόμαστε οι μισθωτοί δικηγόροι. Ακόμα και η υγεία μας τίθεται υπό αμφισβήτηση και θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους των αφεντικών μας.

Δεν θα μείνει αναπάντητη η απαράδεκτη πρακτική της εταιρείας να απολύσει τη συνάδελφό μας! Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς άδειες, χωρίς ασφάλιση, να τρέμουμε στην περίπτωση που αρρωστήσουμε!

Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα της συναδέλφου, που με τη στήριξη του σωματείου μας διεκδικεί τα δικαιώματά της.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους!
Η
υγεία μας και τα δικαιώματά μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση!

Απαιτούμε:
Να επαναπροσληφθεί άμεσα
η συνάδελφος μας.
Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα
της.
Ο οργανωμένος αγώνας του σωματείου μας θα
«σπάσει» στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς.

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση στις 09/12/2022 στις 9:30, στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας AGILE LAW (Αμερικής 20 Αθήνα)

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Η PEOPLECERT απολύει, τρομοκρατεί και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ PEOPLECERT ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Να Παρθούν Τώρα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα

Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα Να σημάνει παντού συναγερμός....

Σωματεία – Φορείς Έβρου: Σύσκεψη 8 Δεκεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό...