Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων – Δυο χρόνια ζωής και δράσης του Σωματείου μας – Εκδήλωση Πέμπτη 21/7

0

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑ 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων ζωής του Σωματείου μας, σε καλούμε στην εκδήλωση μας: 

-Να προβληματιστείς αν είναι σύγχρονο και προοδευτικό, σήμερα, το 2022, οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι να δουλεύουμε ατέλειωτα ωράρια, από το πρωί ως το βράδυ, με χαμηλούς μισθούς, χωρίς εξασφαλισμένο δικαίωμα στην άδεια, στη μητρότητα, με την ασφάλιση μας να είναι ιδιωτική – ατομική υπόθεση.

-Να ακούσεις γιατί αντίθετα σήμερα είναι ώριμο και αναγκαίο όλοι εμείς, οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι, να κατοχυρώσουμε τα σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα μας, που θα εξασφαλίζουν σε όλους αξιοπρεπή μισθό, ωράριο, άδειες, κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, προστασία της μητρότητας, δικαίωμα στον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο.

Να συζητήσουμε από κοινού πώς θα οργανώσουμε και θα εντείνουμε την πάλη μας, μέσα από το Σωματείο μας, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα εξασφαλίζει τα παραπάνω.

-Να αντλήσουμε πείρα από εργαζόμενους – συνδικαλιστές άλλων επιστημονικών κλάδων, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας και που κατόρθωσαν, με τον αγώνα τους, να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή δίνουν μεγάλες μάχες στους χώρους δουλειάς για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.