Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Σωματείο Μετάλλου Αττικής : Καλεί όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν στις συμβιβασμένες εργοδοτικές κυβερνητικές πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΜΕΤΑ σε ΠΟΕΜ και ΓΣΕΕ

image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 30 Οκτωβρίου συνεδρίαση του δ.σ. της ΠΟΕΜ.

Οι δυνάμεις μας κατέθεσαν αίτημα προς την Ολομέλεια της Ομοσπονδίας για απόφαση προκήρυξης 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στον κλάδο του μετάλλου για τις 14 του Νοέμβρη. Το αίτημα κατατέθηκε σε συνέχεια της αποφάσεως που ήδη έχουμε πάρει ως συνδικάτο, οπως άλλωστε και πολλά ακόμη συνδικάτα στον κλάδο του μετάλλου πανελλαδικά. Την ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία επιτίθονται και τσακίζουν τους μεταλλεργάτες και τα δικαιώματά τους, την ώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταλλεργατών δουλεύουν χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα χωρίς συλλογική σύμβαση με κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακή σχέση, είναι μονόδρομος για εμάς η οργάνωση της πάλης, για κατάργηση του

Απαράδεκτου αντεργατικού νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου και επαναφορά Του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Είναι μονόδρομος τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου του μετάλλου για διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις για όλους και κατοχύρωση όλων των θεσμικών κατακτήσεων μας.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ, αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για αγωνιστική πρωτοβουλία και συντονισμού της πάλης με τις δεκάδες ομοσπονδίες, τα δεκάδες εργατικά κέντρα και τα εκατοντάδες Πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη τη χώρα με συμμετοχή στην απεργία της 14 Νοέμβρη. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μιλήσουν ακόμη και για υπονόμευση της απεργίας μέσω των πρωτοβάθμιων Σωματείων στα οποία είναι πλειοψηφία αυτές οι δυνάμεις τα οποία σωματεία ανήκουν σε εργατικά κέντρα οπως της Αθήνας και του Πειραιά τα οποία έχουν πάρει ήδη απόφαση για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Για μία ακόμη φορά Χωρίς καμία υπεκφυγή αυτές οι δυνάμεις αποκάλυψαν το πραγματικό τους πρόσωπο και τον πραγματικό τους ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, αυτόν δηλαδή της προώθησης των αιτημάτων και της γραμμής της εργοδοσίας στους εργαζόμενους.

Για μία ακόμη φορά συσπειρώθηκαν γύρω από την γραμμή της πλειοψηφίας στην ΓΣΕΕ η οποία βάζει πλάτη απροκάλυπτα σε κυβέρνηση και ΣΕΒ να αποφασίζουν και να υλοποιούν το Απαράδεκτο αντεργατικό τους σχέδιο. Έπαιξαν το παιχνίδι του στρίβειν δια του αρραβώνος πετώντας το μπαλάκι στην συνεδρίαση της ολομέλειας της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 1η του Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι.

Μία πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που αρνείται πεισματικά να πάρει απόφαση για προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στο πλάι όλων αυτών των εργατικών οργανώσεων αλλά παίζοντας και με τις ημερομηνίες προσπαθεί να την υπονομευσει. 

Το συνδικάτο μας καλεί όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν στις συμβιβασμένες εργοδοτικές κυβερνητικές πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΜΕΤΑ σε ΠΟΕΜ και ΓΣΕΕ και καλεί Στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ την Πέμπτη 1η Νοέμβρη στις 11:30 το πρωί έξω από την έδρα της ΓΣΕΕ με αίτημα η ολομέλεια της διοίκησης της συνομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί ανοιχτά με την παρουσία και συμμετοχή των συνδικάτων μας. Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η κοροϊδία Και να παρθεί απόφαση για απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Αγώνας τώρα για ζωή με δικαιώματα που να ανταποκρίνονται

στις δικές μας ανάγκες

Κανείς μεταλλεργάτης χωρίς συλλογική σύμβαση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.