Σωματείο Λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ: Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ

image_pdfimage_print

Το σωματείο των λιμενεργατών στο λιμάνι ΕΝΕΔΕΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στη εταιρεία ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ που κόντρα στην τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς αποδεικνύουν ότι μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να επιβάλει το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την  άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου που απολύθηκε λόγω της πρωτοπόρας στάσης του ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Αν. Αττικής, που πρωτοστατούσε για το δίκιο των εργατών, για μετατροπή όλων των εργολαβικών εργαζομένων σε πλήρους απασχόλησης με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Γνωρίζουμε καλά από το πρώτο χέρι το ρόλο της δήθεν «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης όταν έβγαζε απανωτές καρμπόν αποφάσεις ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις μας στο λιμάνι για την υπογραφή ΣΣΕ, για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, για ΒΑΕ.

Γνωρίζουμε καλά τη προσπάθεια της κυβέρνησης, της εργοδοσίας να ποινικοποίησει τους απεργιακούς αγώνες μας όταν διώκονται το ΔΣ του Σωματείου μας από τη “COSCO”, όπως προσπαθεί η εργοδοσία να κάνουν τώρα στους συναδέλφους μας στην εταιρεία ΒΛΑΧΟΥ.

Μόνο ο αγώνας των εργατών με την έμπρακτη αλληλεγγύη απ όλους τουες κλάδους μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Comments are closed.