Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Να παρθεί πίσω η άδικη ποινή που επιβλήθηκε στον στρατιώτη Μάνο Παπαγεωργίου και να παραμείνει στη μονάδα που υπηρετεί χωρίς καμία άλλη συνέπεια.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων,  καταδικάζει την ποινή φυλάκισης 25 ημερών και την αποπομπή από τις Ειδικές Δυνάμεις, που επιβλήθηκε στο στρατιώτη Μάνο Παπαγεωργίου από το 4ο ΕΤΕΘ Σάμου.

Η ποινή αυτή επιβλήθηκε στον στρατιώτη Παπαγεωργίου, επειδή εξέφρασε δημόσια την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, χαιρετίζοντας στη συγκέντρωση εργατικών σωματείων και φορέων που έγινε στο Σύνταγμα στις 26 Δεκέμβρη 2025, ενάντια στον προϋπολογισμό του πολέμου και της φτώχειας.

Η κυβέρνηση επιμένει να ξεχνάει πως οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά που συνθλίβονται από την αντιλαϊκή της πολιτική και έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν δημόσια την άποψη τους.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να τρομοκρατήσουν τους στρατευμένους νέους, δείχνει το φόβο που τους έχει κυριεύσει, όταν φαντάροι, φοιτητές, εργαζόμενοι, αγρότες, αντιπαλεύουν και καταδικάζουν την πολιτική της που οδηγεί το λαό στη φτώχεια και τους πολέμους που γενικεύονται.

Φοβούνται που δεν πιάνουν τόπο στο λαό και τα παιδιά του, οι προτροπές τους για κουλτούρα πολέμου. Απεναντίας η μόνη κουλτούρα που ριζώνει σιγά -σιγά σε τούτο το λαό είναι η κουλτούρα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, του αγώνα και της διεκδίκησης για τα δικαιώματα του.

Η επιχείρηση της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους φαντάρους και να επιβάλει σιωπητήριο στα στρατόπεδα, να μείνει στα χαρτιά.

Να παρθεί πίσω η άδικη ποινή που επιβλήθηκε στον στρατιώτη Μάνο Παπαγεωργίου και να παραμείνει στη μονάδα που υπηρετεί χωρίς καμία άλλη συνέπεια.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Καταγγελία για την απρόκλητη επίθεση στη διαδήλωση των Φοιτητικών Συλλόγων έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση...

Συνδικάτο Εργτ/λων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Αττικής: 16 Μάη στο Λόφο Λαμπράκη στο Νέο Κόσμο τo 2o ΣΕΤΗΠ Fest

To 2o ΣΕΤΗΠ Fest είναι γεγονός! Σάββατο 16 Μάη, στο Λόφο Λαμπράκη στο Νέο Κόσμο! Doors...

Σύλλογος Υπαλλήλων Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης: Όλοι στην Απεργία την Τετάρτη 13 Μαΐου

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Στην Αθήνα, στις...