Σωματειο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου : Συμμετοχή στην κινητοποίηση για την υγεία

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, καλεί και στηρίζει την κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Σάμου την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ στις 19:00 !

Η κυβέρνηση των αρίστων και της πρωτιάς εδώ και πάρα πολύ καιρό τάζουν στον Λαό των νησιών μας και τους εργαζόμενους ότι θα φτιαχτεί η εικόνα του Νοσοκομείου ότι θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις ή προσπαθούν να μας καθησυχάσουν λέγοντας με κυνισμό ότι πάντα θα υπάρχουνε κενά, ότι έτσι είναι η «ΖΩΗ»!

Με τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες του περασμένου χρόνου τους δηλώσαμε ότι δεν δεχόμαστε την δική τους κανονικότητα σε αυτό που ονομάζουν «ΖΩΗ»! Δεν δεχόμαστε τον καιρό που ζούμε, που η τεχνολογία κάνει άλματα, που η κυβέρνηση ληστεύει τον πλούτο που εμείς παράγουμε να μην μπορούμε να έχουμε αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Όλοι και όλες γνωρίζουμε κάποιον συνάδελφο-σα μας που θα χρειαστεί να φύγει εκτός Σάμου- Ικαρίας και Φούρνων για να πάει να γιατρευτεί μετά από τις εξοντωτικές σεζόν που ζούμε, μαζί με τα ατελείωτα ωράρια που έχουν σακατέψει τα κορμιά των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους!

Γι’ αυτό άλλωστε Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία φέρνουν προς ψήφιση το απαράδεκτο νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο και ανοίγει την αγκαλιά του στο 13ωρο, αφού σύμφωνα με αυτούς εμείς το ζητήσαμε οι εργαζόμενοι! Φανταστείτε συνάδελφοι τι περιμένει τα κορμιά μας και τις τσέπες μας εάν δεν μπορούμε ούτε τώρα να γιατρευτούμε στον τόπο κατοικίας μας!

Δεν ανεχόμαστε άλλο να μην έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία και στελεχωμένες δημόσιες δομές με όλα τα απαραίτητα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικό, όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων με γενναία κίνητρα και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Στελέχωση με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε όλες τις δομές Υγείας του νησιού
  • Γιατροί εργασίας στους μεγάλους χώρους. Μέτρα υγιεινής καιασφάλειας, σε όλους τους χώρους. Προληπτικές εξετάσεις σε εποχικά εργαζόμενους (ξενοδοχεία, οινοποιεία κ.α).
  • Στελέχωση Τεχνικών & Υγειονομικών Επιθεωρήσεων Εργασίας στα νησιά με τακτικούς ελέγχους.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Οι ναυτεργάτες απεργούν στις 3 Ιούλη για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής

ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Φτάνει πια! Δεν θα παίζουμε τις ζωές μας κορώνα-γράμματα! Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Απόλυση μάνας παιδιών με αναπηρία από το Γενικό Κρατικό

Απέλυσαν για μία ακόμη φορά καθαρίστρια μάνα δυο παιδιών με βαριά αναπηρία την ΑΚ...