Σάββατο, Απρίλιος 17

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης : Κινητοποίηση στον Σκλαβενίτη με αφορμή τον θάνατο εργαζόμενου σε κατάστημα της αλυσίδας στον Πειραιά

0
image_pdfimage_print

Το Σάββατο 27 Φλεβάρη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στη περιοχή του στρατοπέδου Μακεδονομάχων με αφορμή το θάνατο από κορονοϊό εργαζόμενου πριν λίγες μέρες σε κατάστημα της αλυσίδας στον Πειραιά.

Με τη κινητοποίηση αναδείχτηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για τη μετατροπή των σούπερ μάρκετ σε εστίες διασποράς που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και στον θάνατο εργαζόμενου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική και στις συζητήσεις που ανοίχτηκαν αναγνώρισαν τον αγώνα που δίνει το σωματείο για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς αλλά και για μέτρα για όλους τους εργαζόμενους για προστασία του εισοδήματος τους.

Ταυτόχρονα αναγνώρισαν ότι χρειάζεται περισσότεροι εργαζόμενοι να οργανωθούν στα σωματεία για να παλέψουν για μέτρα προστασίας της υγείας αλλά και για τη προστασία των δικαιωμάτων τους.

Το σωματείο με την κινητοποίηση αυτή  αλλά και με επόμενες παρεμβάσεις σε όλο το κλάδο  καλεί τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ να οργανωθούν και να παλέψουν για:

  • Μαζικά,επαναλαμβανόμενα κάθε εβδομάδα, τεστ για όλους τους εργαζόμενους στις εμπορικές αλυσίδες
  • Τακτικήγενική απολύμανση των καταστημάτων από εξειδικευμένο προσωπικό
  • Ενίσχυσητου δημόσιου συστήματος και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, είναι ήδη πολύ αργά
Share.

Comments are closed.