Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων: Ψήφισμα συμπαράστασης στην απεργία των ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε στις

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Οι ναυτεργάτες μέσα από τα ταξικά τους σωματεία, όπως αναφέρουν και στη σημερινή τους επιστολή προς τους επιβάτες και τους νησιώτες, απεργούν για αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας, για επάνδρωση των πλοίων με αριθμό πληρωμάτων τέτοιο, που θα προστατεύει τη ζωή και την ασφάλεια, τόσο τη δική τους, όσο και των επιβατών, για ικανοποιητική σύνδεση των νησιών μας, για φθηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όλο το χρόνο.

Οι εργαζόμενοι στις Κυκλάδες, σε αντίθεση με όλους όσοι, για μια ακόμη φορά, θυμούνται τους νησιώτες και το δικαίωμα τους στη μετακίνηση μόνο όταν υπάρχουν απεργίες, στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών, δηλώνουμε πως δεν βιώνουμε κανέναν αποκλεισμό λόγω των κινητοποιήσεων, αντιθέτως βρισκόμαστε σε ουσιαστική απομόνωση όλο το χρόνο λόγω των πανάκριβων εισιτηρίων και των παιχνιδιών με τις δρομολογήσεις των πλοίων με σκοπό να «αυγατίζουν» τα κέρδη των εφοπλιστών, μακριά από τις δικές μας ανάγκες για ασφαλείς, φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες τόσο μεταξύ των νησιών όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι και δικός μας αγώνας.

Περισσότερα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης – Υμηττού: Αλληλεγγύη στον Μ.Μπεκρή πρόεδρο του ΕΚ Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης-Δάφνης-Υμηττού, ενώνει την φωνή του με τα Συνδικάτα και τους...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς: 52 χρόνια μετά, τιμούμε την ηρωική επέτειο του Πολυτεχνείου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: 23 Νοέμβρη Όλοι στη Γενική Συνέλευση

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ. στην έδρα μας στην Πλ....