Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης: Όλοι στο συλλαλητήριο 1η Ιούνη ενάντια στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ΑΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ 7:00μμ

            Ο αγώνας των κατοίκων της Καλαμιάς είναι ένας δίκαιος αγώνας που έχει ως στόχο την υπεράσπιση της ζωής του, κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στα αρπακτικά της «πράσινης καπιταλιστικής ανάπτυξης», που καταστρέφουν τον τόπο του για να βγάλουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

            Από την μια μας τάζουν πράσινη ανάπτυξη στο όνομα της σωτηρίας  του περιβάλλοντος και από την άλλη καταστρέφουν τα βουνά και τα χωριά μας για να τσιμεντάρουν και να τοποθετήσουν κάθε είδους ΑΠΕ. Αδιαφορούν για την βιοποικιλότητα της περιοχής. Μας τάζουν φθηνό ρεύμα που θα προέρχεται από ανανεώσιμες πήγες ενέργειας και αντί για αυτό τρομάζουμε κάθε φορά που ανοίγουμε τους λογαριασμούς.   

Είναι οι ίδιοι που μας εκμεταλλεύονται με 4ωρα των 300-400 ευρώ, σπαστά ωράρια, άλλες φορές απλήρωτους ή ακόμα για την προστασία των κερδών τους και απολυμένους. Έχουμε ως εργαζόμενοι κάθε συμφέρον να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων που πλήττονται από ορισμένα έργα ΑΠΕ που γίνονται στην περιοχή μας, γιατί ο αγώνας για σταθερή δουλειά, για συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στα μεροκάματα,ταυτίζεται με τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, με τον αγώνα ώστε να μην παραδοθεί ο φυσικός πλούτος, τα εδάφη της περιοχής μας στις εταιρίες. Ο αγώνας μας έχει κοινό εχθρό και είναι τα μονοπώλια που πασχίζουν για κέρδη για τους λίγους που φέρνουν φτώχεια για τους πολλούς.

            Για τα κέρδη των «πράσινων» αρπακτικών, δεν δίστασαν να επιτεθούν σε ηλικιωμένους, παιδιά , ανθρώπους με προβλήματα υγείας, εκλεγμένους συνδικαλιστές, φοιτητές και να τραυματίσουν αρκετούς.

            Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τις ταχυμεταφορές, τους διανομείς, τους ανέργους και όλο το λαό να πάρουμε μέρος στο συλλαλητήριο.

Απαιτούμε:

  • Όχι στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στις περιοχές Καλαμιάς και Γαλατινής.
  • Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Μπούρινο.
  • Να εκπονηθεί συνολική περιβαλλοντική μελέτη για τα υπάρχοντα αιολικά και φωτοβολταϊκα πάρκα, από δημόσιο φορέα και για την ολοκληρωμένη αποτύπωση των συνεπειών τους στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.
  • Να υποχρεωθούν οι εταιρείες να αποσύρουν τις ανεμογεννήτριες και τις βάσεις τους μετά το πέρας της λειτουργίας τους.
  • Σημαντική μείωση και πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του “πράσινου” και των υπολοίπων τελών, καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες.

 

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

 Χαιρετίζουμε την επιτυχημένη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι του...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 18 Ιούνη Όλοι στα δικαστήρια Ευελπίδων

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ, 10:00πμ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Η Αλληλεγγύη μας να γίνει...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας

Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας Όλοι και όλες την Τρίτη 18/6/2024 στις 10.00...