Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμπορο/λων Κω : Μην παραδίνεις το δικαίωμα της Κυριακής Αργίας!

0
image_pdfimage_print

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

στα σούπερ μάρκετ, στο εμπόριο,

Είναι γελασμένοι κυβέρνηση και εργοδοσία αν νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδεύουν με την Κυριακάτικη Αργία, το 8ωρο και κάθε εργασιακό μας δικαίωμα.

Για άλλη μια  φορά μπαίνει στο στόχαστρο η Κυριακή αργία.

 

Με νόμο πλέον η κυβέρνηση  εντάσσει στις εξαιρέσεις για την Κυριακή αργία τα “Κέντρα διανομής εμπορευμάτων προς καταστήματα λιανικής πωλήσεως”.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα φυσικά καταστήματα λιανικής πώλησης όπως και οι αποθήκες τους, θεωρούνται κέντρα διανομής άρα και θα μπορούν να είναι ανοιχτά τις Κυριακές ακόμα αν και φαινομενικά προς τα έξω θα έχουν τα ρολά κλειστά.

 

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία  εν μέσω πανδημίας, προσπαθούν να καταργήσουν ότι μπορούν από εργατικά δικαιώματα. Βρήκαν χρυσή ευκαιρία να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Στην περιοχή μας, την σκυτάλη για το χτύπημα στην Κυριακή Αργία πήρε η ίδια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Οι εργαζόμενοι στα νησιά μας γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις πολιτικές που καταργούν δικαιώματα. Δεν είναι πρωτοτυπία οι αποφάσεις αυτές.

Και στην Κω με απόφαση  Δημοτικών  αρχών για «λευκές νύχτες», κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να ξεχάσει την δουλειά μέχρι  τα μεσάνυχτα , κάνοντας πράξη και τοπικά, την διάλυση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας.

Όλοι μαζί κυβέρνηση, Ε.Ε. , μεγάλη εργοδοσία, τοπικές αρχές, με πρόφαση την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, βάζουν στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

 Όλοι μας ξέρουμε ότι δεν είναι ο χρόνος που  λείπει για τα ψώνια του σπιτιού μας, αλλά τα χρήματα.

Όλοι μαζί έχουν μοναδική στόχευση, πως  θα υπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κέρδη  των μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών.

  • Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δεχτούν τα συνεχή πλήγματα σε όλα αυτά που έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα.

Να κάνει υπόθεση δική του, την πάλη ενάντια σε όσα μας έφεραν και σε όσα θα φέρουν το επόμενο διάστημα.

 

  • Η συμμετοχή στο σωματείο είναι επιτακτική και  αναγκαία.

Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση στα δικαιώματά μας.

  •  Η οργάνωση και η συλλογική δράση φέρνει αποτελέσματα.

Γράψου στο σωματείο σου! Πάλεψε για τα δικαιώματά σου!

  •  Μην παραδίνεις το δικαίωμα της Κυριακής Αργίας!

Τηλ. Επικοινωνίας: – 694 354 9201

        – 698 795 5465

Share.

Comments are closed.