Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Δυτ. Αττικής: Κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της απεργίας στις 17 Απρίλη!

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΛΙΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ.ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

 Κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της απεργίας στις 17 Απρίλη!

Σε κάθε αποθήκη και κατάστημα στη Δυτική Αττική προετοιμάζουμε και οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη.

Η επιτυχία της απεργίας  στις 28 Φλεβάρη μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ανεβάζει τον πήχη ώστε πιο δυναμικά να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Διεκδικώντας εδώ και τώρα κατώτατο μισθό 900 ευρώ, να «ξεπαγώσουν» οι τριετίες που η κυβέρνηση της ΝΔ διέγραψε με το «έτσι θέλω», από το 2012 μέχρι το 2023 , υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, τις αργίες και τις Κυριακές μας.

Σε κάθε εργασιακό χώρο βγαίνουμε αποφασιστικά μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς μας, για τα επιδόματα μας, για μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας,.

Απαιτούμε να μπει τέλος  στις ατομικές συμβάσεις  και στους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας που επιβάλουν άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση… Με μισθούς που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά.

Οι μεγάλες εταιρείες logistics, τα Super Market να ανακοινώνουν τεράστια κέρδη, και την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε σε αυτή την περιοχή και σε αυτούς τους κλάδους, να βιώνουμε την εντατικοποίηση όλο και περισσότερο στης εργασίας μας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται  τα εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες που μας ταλαιπωρούν αφού ακόμα και τα βασικά μέσα ατομικής προστασίας, τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά μας, θεωρούνται περιττό κόστος για τους εργοδότες.

Ενώ η εργοδοσία σε πολλούς χώρους δουλείας πετάει την ευθύνη στους εργαζόμενους και απαιτεί μεγαλύτερη παραγωγικότητα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με άσχημες και προσβλητικές συμπεριφορές, με πιέσεις από διευθυντές και προϊσταμένους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ως εδώ! Με κριτήριο τη ζωή μας, τις ζωές των οικογενειών μας και τις ανάγκες μας βγαίνουμε μπροστά, και διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε όπως μας αξίζει.

Το δίκιο κερδίζεται στο δρόμο μαζί με τους συναδέλφους μας απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, Ε.Ε και των κομμάτων που την προσκυνούν.

Το σύνθημα «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», αγκαλιάζει όλη τη ζωή των εργαζομένων.

 Δεν θα  ανεχτούμε εμείς να μετράμε άλλους νεκρούς συναδέρφους όπως ο τελευταίος Ελευσίνιος στα ναυπηγεία της Χαλκίδας και αυτοί να μετράνε κέρδη.

 Για το μεροκάματο, τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, την Υγεία, την Παιδεία, τις ασφαλείς υποδομές στις συγκοινωνίες, για αντιπλημμυρική προστασία και αντισεισμική θωράκιση. Είναι το σύνθημα που απαντάει στη πολιτική τού «πάμε και όπου βγει», ώστε να βγαίνει θωρακισμένη η κερδοφορία των λίγων απέναντι στις ανάγκες των πολλών.

Την πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία, την παιδεία και δίνει δις ευρώ  το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές εμπλέκοντας  ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη σε κάθε χώρο δουλειάς. 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΠΜ

ΣΤΗΝ ΠΛ.ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

 

 

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Περιοδείες στην προκυμαία και τον κόμβο της ΔΕΗ μπροστά στην απεργία 17 Απρίλη

«Οργώνονται» τους χώρους δουλειάς Κλιμάκιο της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΠΕΚ), βρέθηκε από νωρίς...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν. Βοιωτίας: Κάλεσμα στην απεργία 17 Απρίλη

17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  Διαμαρτυρόμαστε και αγωνιζόμαστε γιατί δεν πάει άλλο. Δουλεύουμε στα Τρόφιμα - Ποτά...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 26 Απρίλη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΑ για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Σε έκφραση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 12.30μμ...