Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Δράμας: Πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο με αίτημα την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε στις

Μεγάλο σε όγκο συλλαλητήριο, με εκατοντάδες κόσμου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των σωματείων του Νοσοκομείου στην Πλατεία Ελευθερίας της Δράμας το απόγευμα της Τετάρτης με αίτημα την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου.

Το Σωματείο μας είχε απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους της περιοχής διεκδικώντας ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , που να καλύπτουν τις ανάγκες για περίθαλψη του λαού μέσα σε ένα αναβαθμισμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας.

Τα τελευταία χρόνια ζούμε τη μετατροπή πολυκλινικής σε ΑΕ επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, το κλείσιμο 7 νοσοκομείων επί ΝΔ, την ίδρυση του πρώτου «δημόσιου νοσοκομείου ΑΕ» και την 12ωρη εργασία στους γιατρούς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη μείωση της χρηματοδότησης κάθε χρόνο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας και τη μείωση των κονδυλίων για τα νοσοκομεία.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, νομοθέτησε τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και προωθεί το «Νέο ΕΣΥ» για την ένταση της επιχειρηματικής δράσης.

Αυτός είναι και ο κοινός παρονομαστής της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, για τον «συμπληρωματικό ρόλο» και τη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που όλο και περισσότερο διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στις σύγχρονες υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο λαός και την πραγματικότητα που βιώνει.

Είναι εγκληματική η άρνηση  ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος.

Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους.

Στη Γαλλία και τη Γερμανία του «σκληρού πυρήνα» της ΕΕ, στην Ελλάδα και την Πορτογαλία του «μεσογειακού Νότου», στη Βρετανία του Brexit, σε όλη την Ευρώπη, εκατομμύρια εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων. 

Δεν ανεχόμαστε το : «πάμε κι όπου βγει»…

Βροντοφωνάζουμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Εργαζ. στην Ιδιωτική Υγεία & Πρόνοια Ν.Αχαΐας: Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των αφεντικών

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία & Πρόνοια Ν.Αχαΐας καταγγέλλει ένα ακόμα εργοδοτικό...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Για τον νεκρό εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος

ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ  Συναδελφισσες και συνάδελφοι, Το...

Σωματείο Εργαζομένων NEXI (πρώην First Data): Συμμετέχουμε στην εκδήλωση για τις ΣΣΕ του Σωματείου εργαζομένων Netcompany Intrasoft

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τετάρτη 31/05 συμμετέχουμε στην εκδήλωση του σωματείου εργαζομένων Netcompany Intrasoft για τις...